Ікра з моркви на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна заготівля на зиму. Ікра буде добре поєднуватися з м'ясними стравами. Але також її можна використовувати і як додаток до картопелька або каші, буде дуже гармонійно.
Якщо вам набридли звичайні засолювання огірків і помідорів, то я вам розповім, як приготувати ікру з моркви на зиму. Вона вийде гостра і не буде нагадувати звичайну варену моркву. Сподобається всім любителям пікантних закусок.
- Морква - 1 кілограм
- Помідори - 1, 6 кілограма
- Часник - 1 штука
- Рослинно масло - 200 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яблучний оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
Помідори миємо і пропускаємо через комбайн. До них додаємо моркву, порізану попередньо на шматочки. Все ще раз пропускаємо до повного роздрібнення.
Ставимо суміш на вогонь. Додаємо цукор, масло і сіль. Ми залишаємо гаситися на півтори години.
Дрібно ріжемо часник. Кидаємо його в суміш через півтори години разом з перцем.
Через 10 хвилин додаємо оцет. І тушкуємо ще 5 хв.
Закочує морквяну ікру в стерилізовані банки і відправляємо на збереження в темне місце.