Рецепт Ікра з моркви на зиму фото

Ікра з моркви на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Морква
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Заготовки
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Відмінна заготівля на зиму. Ікра буде добре поєднуватися з м'ясними стравами. Але також її можна використовувати і як додаток до картопелька або каші, буде дуже гармонійно.

Опис приготування:

Якщо вам набридли звичайні засолювання огірків і помідорів, то я вам розповім, як приготувати ікру з моркви на зиму. Вона вийде гостра і не буде нагадувати звичайну варену моркву. Сподобається всім любителям пікантних закусок.

  • Морква - 1 кілограм
  • Помідори - 1, 6 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Рослинно масло - 200 мілілітрів
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Яблучний оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
ікра з моркви на зиму - фото крок 1
Помідори миємо і пропускаємо через комбайн. До них додаємо моркву, порізану попередньо на шматочки. Все ще раз пропускаємо до повного роздрібнення.
ікра з моркви на зиму - фото крок 2
Ставимо суміш на вогонь. Додаємо цукор, масло і сіль. Ми залишаємо гаситися на півтори години.
ікра з моркви на зиму - фото крок 3
Дрібно ріжемо часник. Кидаємо його в суміш через півтори години разом з перцем.
ікра з моркви на зиму - фото крок 4
Через 10 хвилин додаємо оцет. І тушкуємо ще 5 хв.
ікра з моркви на зиму - фото крок 5
Закочує морквяну ікру в стерилізовані банки і відправляємо на збереження в темне місце.

Схожі рецепти