Ікра з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасна і незвичайна ікра з моркви. Її можна приготувати і відразу з'їсти, а можна заготовити про запас - як вам зручніше. Головне, у вас буде відмінне доповнення до м'яса, рису, рибі і інших страв.
Додайте в свою скарбничку заготовок ікру з моркви - вона вам обов'язково сподобається. Готувати дуже просто - подрібніть в кухонному комбайні помідори і морква, складіть їх в каструлю, додайте сіль, цукор і масло і тушкуйте на середньому вогні протягом 1, 5 годин. Потім додайте пропущений через прес часник і перець, через 10 хвилин оцет, а ще через 5 хвилин - ікра буде готова. Розкладіть її в стерилізовані банки або охолодіть і відразу подайте на стіл. Смачного!
- Морква - 1 кілограм
- Помідор - 1, 6 кілограма
- Цукор - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Голівка часнику - 1 штука
- Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
Помідори помийте і подрібніть в кухонному комбайні.
Моркву очистіть і поріжте шматками.
І також пропустіть через комбайн.
Складіть в каструлю помідори і морква, додайте сіль, цукор і масло і тушкуйте на середньому вогні протягом 1, 5 годин.
Часник пропустіть через прес або дрібно поріжте.
Додайте в каструлю часник і перець, через 10 хвилин - оцет. А ще через 5 хвилин зніміть готову ікру з вогню і розкладіть в стерилізовані банки. Можна охолодити ікру і відразу подати на стіл.