Ікра з кабачків «Дядя Ваня»
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкову ікру з такою назвою рекламують і продають в магазинах. Але нічого складного в її складі немає і цілком можна приготувати в домашніх умовах. Приступимо!
Впевнена, що кожен може приготувати таку кабачкову ікру у себе вдома. Виходить вона дуже смачною, ароматної і корисною. З шматочком свіжого хліба, грінками або тостом просто дивовижно. Весь процес приготування розписаний і показаний в рецепті покроково. Хай щастить!
- Кабачок - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 70 грам
- Перець болгарський - 100 грам
- Помідори - 120 грам
- Часник - 2 зубчики
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Для приготування такої ікри візьміть наступні продукти: кабачок, цибуля ріпчаста, морква, перець болгарський, часник, помідори, соняшникова олія, сіль, цукор, перець чорний мелений.
Кабачки помийте і очистіть.
Наріжте кабачки кубиками і викладіть в сковороду.
Обсмажте в олії, перемішуючи протягом 10 хвилин.
Болгарський перець помийте, видаліть насінну коробочку і білі стіни всередині. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і також обсмажте перець протягом 7-8 хвилин, помішуючи.
Морква очистіть, помийте, наріжте кубиками і викладіть в сковороду.
Морква теж обсмажте на олії.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду.
Обсмажте цибулю з часником в соняшниковій олії.
На помідорах зробіть надрізи хрест на хрест і обдайте окропом.
Зніміть шкірку.
Наріжте помідори кубиками і викладіть в сковороду. Обсмажте в маслі.
Всі смажені овочі викладіть в казан або каструлю з товстим дном. Додайте сіль, цукор і чорний мелений перець.
Накрийте каструлю кришкою і млоїте на невеликому вогні 40 хвилин.
Після збийте овочі блендером.
Ікра готова. Якщо ви хочете заготовити її на зиму, то гарячу ікру розкладіть в стерилізовані банки і зберігайте в прохолодному місці.