Ікра з кабачків домашня
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви так само, як і я, любите домашню їжу, приготовлену своїми руками, коли ви точно знаєте, що вона корисна і без зайвих добавок, то я рекомендую вам ікру з кабачків домашню.
Я люблю смак і аромат селери, тому додаю його майже в усі заготовки. Однак рецепт кабачкової ікри домашньої не наполягає на додаванні селери, так що ви можете просто проігнорувати цей інгредієнт. Однак, повірте, з ним вийде набагато цікавіше і смачніше
Отже, почнемо приготування:
1. Чисті фрукти. Зніміть шкірку з кабачка, почистіть моркву. Наріжте овочі невеликими кубиками. Поставте їх варитися в підсоленій воді. Варіть до напівготовності. Тобто, коли вони поміняють колір, але ще не будуть занадто м'якими.
2. Тепер перекладіть овочі в нагріту сковороду з рослинним маслом. Додайте гірчицю, приправити сіллю. Тушіте, підливаючи в ікру гарячу воду. Періодично помішуйте.
3. Доведіть ікру до кипіння. Потім зменшіть вогонь до повільного і накрийте кришкою. Так тушкуйте ще 20 хвилин.
4. Коли ікра досить згасити, перевірте, якщо на ваш погляд в ній залишилося занадто багато рідини, відкрийте кришку і ще тушкуйте. Вода випарується. Якщо ви хочете закатати ікру в банки і залишити на зиму, влийте разом з гарячою водою оцет (2-3 столових ложки), він послужить натуральним консервантом.
Подавати до столу кабачкову ікру домашню можете відразу, після приготування. Дайте їй трохи охолонути і прикрасьте свіжою зеленню. Відкриту баночку ікри тримайте в холодильнику не більше п'яти днів. Потім вона починає псуватися.
Сподіваюся, рецепт вам сподобається!
- Кабачок - 3 штуки
- Селера - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Пучок кропу - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Отже, почнемо приготування:
1. Чисті фрукти. Зніміть шкірку з кабачка, почистіть моркву. Наріжте овочі невеликими кубиками. Поставте їх варитися в підсоленій воді. Варіть до напівготовності. Тобто, коли вони поміняють колір, але ще не будуть занадто м'якими.
2. Тепер перекладіть овочі в нагріту сковороду з рослинним маслом. Додайте гірчицю, приправити сіллю. Тушіте, підливаючи в ікру гарячу воду. Періодично помішуйте.
3. Доведіть ікру до кипіння. Потім зменшіть вогонь до повільного і накрийте кришкою. Так тушкуйте ще 20 хвилин.
4. Коли ікра досить згасити, перевірте, якщо на ваш погляд в ній залишилося занадто багато рідини, відкрийте кришку і ще тушкуйте. Вода випарується. Якщо ви хочете закатати ікру в банки і залишити на зиму, влийте разом з гарячою водою оцет (2-3 столових ложки), він послужить натуральним консервантом.
Подавати до столу кабачкову ікру домашню можете відразу, після приготування. Дайте їй трохи охолонути і прикрасьте свіжою зеленню. Відкриту баночку ікри тримайте в холодильнику не більше п'яти днів. Потім вона починає псуватися.
Сподіваюся, рецепт вам сподобається!