Ікра з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Влітку я намагаюся максимально урізноманітнити раціон овочами. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати ікру з цвітної капусти, дуже смачну! Зробити блюдо неповторним допоможе соєвий соус і спеції.
Кількість солі корегуйте на свій смак, але пам'ятайте, що соєвий соус досить солоний, тому найкраще зробити це в кінці, коли овочі протушатся і будуть готові. Ікра з цвітної капусти - блюдо ароматне, воно смачне не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Для великої родини потроюється відразу порцію, сподобається всім!
- Кольорова капуста - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, підготуйте продукти. Капусту розберіть на суцвіття, качан не знадобиться. Овочі вимийте. Приступимо!
Очистіть цибулю і моркву, поріжте їх дрібно кубиками і обсмажте на олії до готовності.
Доведіть до кипіння пару стаканів води, посоліть трохи і відваріть в киплячій воді капусту приблизно 10 хвилин. Відкиньте на друшляк. Коли вода стече, порубати дрібно ножем капусту.
З помідорів зніміть шкірку. Обдайте їх окропом, після відразу помістіть в холодну воду - і шкірка легко зніметься. Поріжте їх кубиками. Порубати дрібно очищений часник. До смажених овочів додайте капусту, помідори, часник, перець чорний мелений, прованські трави, соєвий соус. Протушкувати ікру 10 хвилин.
У готову ікру можна додати дрібно посічену зелень. Подавайте до столу гарячою. Смачного!