Рецепт Ікра з цвітної капусти фото

Ікра з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні

Влітку я намагаюся максимально урізноманітнити раціон овочами. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати ікру з цвітної капусти, дуже смачну! Зробити блюдо неповторним допоможе соєвий соус і спеції.

Кількість солі корегуйте на свій смак, але пам'ятайте, що соєвий соус досить солоний, тому найкраще зробити це в кінці, коли овочі протушатся і будуть готові. Ікра з цвітної капусти - блюдо ароматне, воно смачне не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному. Для великої родини потроюється відразу порцію, сподобається всім!

  • Кольорова капуста - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1-2 штук
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
ікра з цвітної капусти - фото крок 1
Отже, підготуйте продукти. Капусту розберіть на суцвіття, качан не знадобиться. Овочі вимийте. Приступимо!
ікра з цвітної капусти - фото крок 2
Очистіть цибулю і моркву, поріжте їх дрібно кубиками і обсмажте на олії до готовності.
ікра з цвітної капусти - фото крок 3
Доведіть до кипіння пару стаканів води, посоліть трохи і відваріть в киплячій воді капусту приблизно 10 хвилин. Відкиньте на друшляк. Коли вода стече, порубати дрібно ножем капусту.
ікра з цвітної капусти - фото крок 4
З помідорів зніміть шкірку. Обдайте їх окропом, після відразу помістіть в холодну воду - і шкірка легко зніметься. Поріжте їх кубиками. Порубати дрібно очищений часник. До смажених овочів додайте капусту, помідори, часник, перець чорний мелений, прованські трави, соєвий соус. Протушкувати ікру 10 хвилин.
ікра з цвітної капусти - фото крок 5
У готову ікру можна додати дрібно посічену зелень. Подавайте до столу гарячою. Смачного!

Схожі рецепти