Ікра кабачкова (закрутка)
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування кабачкової ікри існує якщо не сотні, то десятки точно. У неї кладуть і баклажани, і яблука, і морква, та інші овочі. Я пропоную класичний варіант цієї смачної страви.
У моїй родині особливою популярністю користується кабачкова ікра, закрутка якої починається відразу ж, як тільки з'являються перші кабачки. Цією ікри я закриваю баночок 20, а до весни вже не залишається жодної. Щоб кабачкова ікра за моїм рецептом добре зберігалася, важливо дотримуватися час гасіння і стерилізації. Ікра виходить дуже смачною і ситної. У неї я кладу або томатну пасту, або свіжі помідори, а іноді і то, та інше. Кожен з варіантів смачний по-своєму.
- Кабачки - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і промийте.
Кабачки і цибулю подрібніть за допомогою м'ясорубки до стану кашки.
У толстодонной сковороді розігрійте пару столових ложок соняшникової олії, надішліть до нього кашку з кабачків і цибулі, тушкуйте під кришкою 40 хвилин. Якщо рідина занадто швидко випарується, додайте в сковороду трохи води, щоб ікра саме тушілась. Потім додайте сіль, лавровий лист і томатну пасту, гарненько перемішайте і знову тушкуйте 40 хвилин.
Кабачкова ікра готова. Її можна вже подавати до столу.
Щоб закатати її на зиму, простерилизуйте банки, підходящі за обсягом, викладіть в них ікру, закатати її стерилізованими кришками. Переверніть і залиште до повного охолодження.