Ікра кабачкова гостра
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування кабачкової ікри з додаванням гострого перцю. Я поклала половинку великого стручка і ікра вийшла для мене гострою, а Ви регулюйте на свій смак, може комусь і цілий треба покласти!
Отже, розповім, як приготувати ікру кабачкову "гостру" . Для початку потрібно визначиться з кабачками, підійдуть і старі, і молоденькі. Тільки у старих або перезрілих кабачків потрібно обов'язково видалити серединку і шкірку, а потім зважити. У молоденьких цього робити не потрібно. Досить порізати їх шматочками і протушкувати до м'якості. Пюріровать, додати спеції і закатати. Приступимо!
- Кабачки - 1 кілограм
- Перець чилі - 0, 5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 35 мілілітрів
1. Підготуйте продукти. Вимийте кабачки, очистіть часник і перець.
2. Поріжте кабачки невеликими шматочками, покладіть в антипригарним або з товстим дном каструлю. До кабачків додайте часник, перець чилі. Поставте на плиту, вогонь маленький, варіть до м'якості кабачків. Періодично перемішуйте.
3. Додайте сіль, цукор, томатну пасту, рослинна олія. Варіть ікру ще 30 хвилин.
4. За хвилину до готовності ікру пюріруйте занурювальним блендром, влийте оцет, перемішайте і поверніть на вогонь, проваріть ще хвилинку-другу. Обережно, ікра булькає! Розкладіть готову ікру в стерильні баночки і закатати. Зберігайте в прохолодному місці.
5. Смачного!