Рецепт Ікра кабачкова гостра фото

Ікра кабачкова гостра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий рецепт приготування кабачкової ікри з додаванням гострого перцю. Я поклала половинку великого стручка і ікра вийшла для мене гострою, а Ви регулюйте на свій смак, може комусь і цілий треба покласти!

Опис приготування:

Отже, розповім, як приготувати ікру кабачкову"гостру" . Для початку потрібно визначиться з кабачками, підійдуть і старі, і молоденькі. Тільки у старих або перезрілих кабачків потрібно обов'язково видалити серединку і шкірку, а потім зважити. У молоденьких цього робити не потрібно. Досить порізати їх шматочками і протушкувати до м'якості. Пюріровать, додати спеції і закатати. Приступимо!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Перець чилі - 0, 5 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 35 мілілітрів
ікра кабачкова гостра - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Вимийте кабачки, очистіть часник і перець.
ікра кабачкова гостра - фото крок 2
2. Поріжте кабачки невеликими шматочками, покладіть в антипригарним або з товстим дном каструлю. До кабачків додайте часник, перець чилі. Поставте на плиту, вогонь маленький, варіть до м'якості кабачків. Періодично перемішуйте.
ікра кабачкова гостра - фото крок 3
3. Додайте сіль, цукор, томатну пасту, рослинна олія. Варіть ікру ще 30 хвилин.
ікра кабачкова гостра - фото крок 4
4. За хвилину до готовності ікру пюріруйте занурювальним блендром, влийте оцет, перемішайте і поверніть на вогонь, проваріть ще хвилинку-другу. Обережно, ікра булькає! Розкладіть готову ікру в стерильні баночки і закатати. Зберігайте в прохолодному місці.
ікра кабачкова гостра - фото крок 5
5. Смачного!

Схожі рецепти