Ікра з кабачків гостра на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У нас в сім'ї люблять все гостре, тому і кабачкову ікру я роблю трохи гостріше, ніж за традиційним рецептом. Всі любителі гостренького, заходите і знайомтеся з рецептом. Він неодмінно стане Вам у пригоді!
Звичайно, якщо Ви любите гостре, то додавайте перець чилі на свій смак. Любителі ж традиційного смаку, цілком можуть прибрати гострий перець зі списку інгредієнтів: ікра вийде зовсім не гострою. Хай щастить!
- Кабачок - 3 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 700 грам
- Перець чилі - 200 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Часник - 200 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
1. Кабачки почистіть і наріжте кубиками.
2. Обсмажте на сковороді з додаванням олії.
3. Лук почистіть і наріжте кубиком.
4. Морква почистіть і натріть на тертці.
5. Додайте до кабачків цибулю і моркву, обсмажте все разом близько 7 хвилин.
6. Перекладіть все в глибоку ємність, додайте подрібнений перець чилі, томатну пасту, сіль, цукор, оцет і тушкуйте на невеликому вогні близько 1 годину.
7. Додайте подрібнений часник, тушкуйте ще 20 хвилин. Гарячу ікру розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте прокип'яченими кришками. Стерилізація не потрібно.
8. Смачного!