Рецепт Гостра ікра з буряка фото

Гостра ікра з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гостре
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Пропоную гостренькі овочеву закуску з буряка, в складі є часник і пекучий свіжий перець, його кількість можна регулювати на свій смак. Ароматичний, смачно, давайте пробувати?

Опис приготування:

Як приготувати гостру ікру з буряка? Дуже легко і зараз ви в цьому переконаєтеся. Для ікри потрібно заздалегідь відварити буряк, адже це займе якийсь час, в залежності від сорту і розміру коренеплоду. Набагато корисніше запікати овочі в духовці, так вони втрачають менше вітамінів. Замість столового оцту можна використовувати яблучний або винний, рисовий, тоді ікра придбає інший відтінок. У літній сезон можна томатну пасту замінити на терті помідори або томатний сік. Пробуйте!

  • Буряк - 800 грам
  • Морква - 300 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Гострий перець - 1 скибочку
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
гостра ікра з буряка - фото крок 1
1. Відваріть заздалегідь буряк, можна запекти або приготувати на пару, як вам зручно. Очистіть всі овочі, приступимо!
гостра ікра з буряка - фото крок 2
2. Поріжте цибулю дрібно, на рослинній олії обсмажте до напівготовності.
гостра ікра з буряка - фото крок 3
3. На дрібній тертці натріть моркву. Додайте її до цибулі і обсмажуйте разом хвилини 3-4.
гостра ікра з буряка - фото крок 4
4. Очищений буряк поріжте крупно і покладіть разом з перцем в подрібнювач. Можна скористатися звичайною теркою.
гостра ікра з буряка - фото крок 5
5. Додайте подрібнену буряк до овочів.
гостра ікра з буряка - фото крок 6
6. Влийте оцет, додайте томатну пасту пасту, сіль, цукор, за бажанням перець чорний мелений. Протушкувати все разом 10 хвилин.
гостра ікра з буряка - фото крок 7
7. Часник пропустіть через прес, додайте до овочів і зніміть з вогню. Перемішайте ікру. Можна додати рубаний кріп. Пригощайтеся!

Схожі рецепти