Гостра ікра з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную гостренькі овочеву закуску з буряка, в складі є часник і пекучий свіжий перець, його кількість можна регулювати на свій смак. Ароматичний, смачно, давайте пробувати?
Як приготувати гостру ікру з буряка? Дуже легко і зараз ви в цьому переконаєтеся. Для ікри потрібно заздалегідь відварити буряк, адже це займе якийсь час, в залежності від сорту і розміру коренеплоду. Набагато корисніше запікати овочі в духовці, так вони втрачають менше вітамінів. Замість столового оцту можна використовувати яблучний або винний, рисовий, тоді ікра придбає інший відтінок. У літній сезон можна томатну пасту замінити на терті помідори або томатний сік. Пробуйте!
- Буряк - 800 грам
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Гострий перець - 1 скибочку
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка (або лимонний сік)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Відваріть заздалегідь буряк, можна запекти або приготувати на пару, як вам зручно. Очистіть всі овочі, приступимо!
2. Поріжте цибулю дрібно, на рослинній олії обсмажте до напівготовності.
3. На дрібній тертці натріть моркву. Додайте її до цибулі і обсмажуйте разом хвилини 3-4.
4. Очищений буряк поріжте крупно і покладіть разом з перцем в подрібнювач. Можна скористатися звичайною теркою.
5. Додайте подрібнену буряк до овочів.
6. Влийте оцет, додайте томатну пасту пасту, сіль, цукор, за бажанням перець чорний мелений. Протушкувати все разом 10 хвилин.
7. Часник пропустіть через прес, додайте до овочів і зніміть з вогню. Перемішайте ікру. Можна додати рубаний кріп. Пригощайтеся!