Хреновуха
(покроковий рецепт з фото)
Хреновуха - це ніяке не лайка, а дуже смачна алкогольна настойка, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Найсмачніше, благородніше і оригінальніше, ніж покупна горілка. Спробуйте!
Якщо звичайну горілку ваші гості не п'ють, здивуєте їх таким оригінальним напоєм, як хреновуха. Напій міцний, але дуже легко питущого, що не викликає дикого похмілля на ранок (звичайно, якщо готувати хріновуху з доброї горілки) і, як правило, користується великим успіхом Варто поставити пляшку на стіл - п'ють все, навіть, як то кажуть в культовому радянському фільмі, язвенники і непитущі
- Горілка - 3 L
- Хрін (коріння) - 400 грам
- Імбир (коріння) - 50 грам
- Перець горошком - - За смаком
- Гвоздика - - За смаком
- Мед - 3 Ст. Ложки

Хрін очищаємо від шкірки і нарізаємо досить великою соломкою.

Те ж саме робимо і з імбиром, тільки його ріжемо на більш дрібні шматочки.

Кладемо в банку хрін, імбир, трохи гвоздики і перцю горошком. Гвоздику і перець можна і не класти, вони в хреновуха не обов'язкові - але мені так більше подобається.

Заливаємо в банки горілку. Заливаємо не всю - де до 300 грамів залишаємо, вона нам ще стане в нагоді.

Закриваємо банку і ставимо в сухе прохолодне темне місце. Наприклад, в комору або шафу.

Через 5 днів дістаємо банку з комори. Якщо наполягати довше, то напій може вийти занадто міцним

Проціджуємо отриману хріновуху, щоб очистити її від усього, що ми в неї додавали. Переливаємо в чисту баночку. Наливаємо склянку хріновухи, розмішуємо в ній наш мед, і наливаємо назад в банку. Заливаємо залишилися 300 мл горілки, знову закриваємо і залишаємо ще на 1 день, після чого розливаємо по пляшках і п'ємо