Холодник на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Вчора мені так захотілося холодник на квасі, що я його приготувала і з задоволенням з'їла. Квас я купила в магазині, він виявився солодкуватим, але вийшло все - одно смачно. Ось вчорашній рецепт.
Ось такий нехитрий рецепт холодник на квасі я вам пропоную. Звичайно, він мало чим відрізняється від класичного, тільки якимись нюансами. Але саме такий холодник на квасі, який був трохи солодкуватий і шипучий (подивіться на фото, навіть бульбашки видно), мені сподобався. Я розлила холодник на квасі по тарілках, додала багато сметани (я люблю, коли її багато), їла з чорним хлібом. Холодник на квасі - з відгомонами літа. Смачного!
- Картопля - 300 грам
- Огірки - 300 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Яйце - 3-4 штук
- Петрушка - 30 грам
- Цибуля зелена - 30 грам
- Редис - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Квас - 2 L
- Кріп - 30 грам
- Сіль - За смаком
Свіжі огірочки потрібно порізати як можна дрібніше. Якщо у них жорстка шкірка, її краще зрізати.
Готову картоплю теж ріжемо як можна дрібніше і кладемо в миску.
Редис я тру на дрібній тертці. У такому вигляді в холодник він ніжнішим виходить.
Тепер дрібно ріжемо ковбасу і очищені яйця.
Я вважаю, що чим дрібніше все буде нарізано, тим смачніше. І звичайно, якщо вже використовувати ковбасу, то брати тільки найкращу, щоб поменше було всяких непотрібних добавок.
Я вважаю, що чим дрібніше все буде нарізано, тим смачніше. І звичайно, якщо вже використовувати ковбасу, то брати тільки найкращу, щоб поменше було всяких непотрібних добавок.
Тепер дрібно ріжемо зелень.
Тепер настав час посолити наш холодник і гарненько перемішати.
Заливати квасом і додавати сметану повинен кожен сам в свою тарілку. Готово!
Заливати квасом і додавати сметану повинен кожен сам в свою тарілку. Готово!