Картопляний хліб на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто любить пекти хліб в домашніх умовах і шукає цікаві рецепти для різноманітності, хочу запропонувати цей вельми оригінальний і не дуже складний варіант. Ароматний, м'який, з насиченим смаком.
Розповім вам, як приготувати картопляний хліб на квасі і житній заквасці. Він має дуже цікавий смак, довго залишається м'яким, чудово підходить як для перших страв, так і для бутербродів, наприклад. Якщо ви любите експериментувати на кухні, то обов'язково варто спробувати повторити цей рецепт.
- Варена картопля - 200 грам
- Квас - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Дріжджі - 120 грам (житнє)
- Борошно - 350 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Солод - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
1
Насамперед відваріть до готовності картопля, трохи остудіть.
2
Додайте вершкове масло і розімніть його до стану однорідного пюре.
3
Квас з'єднайте з закваскою.
4
Додайте солод, дріжджі, просіяне борошно.
5
Всипте сіль і кмин. Ретельно перемішайте всі до однорідності. Готове тісто викладіть в мисочку, накрийте рушником і залиште на годинку.
6
Після знову викладіть на стіл, ретельно вимішайте. Присипте мисочку борошном, викладіть туди тісто і залиште на расстойку.
7
Години через 1.5 розігрійте духовку до 230 градусів. Викладіть тісто на деко або в форму для запікання. Зробіть надрізи гострим ножем (паралельно або хрестом). Вниз для регулювання форму з водою. Випікайте близько 10-15 хвилин.
8
Знизьте температуру спочатку на 10 градусів, бізнес 15 хвилин ще на 10. Запікайте хліб до готовності при температурі 200 градусів.