Хліб на квасі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся цікавим і простим рецептом хліба на квас без дріжджів. Випічка виходить пишна і апетитна. Усе, як і годиться для домашнього хліба! Смачно і ніжно, рекомендую спробувати!
Рецепт приготування хліба на квас без дріжджів сподобається тим, хто любить ароматний хліб в домашніх умовах. Я ось особисто класичний білий пшеничний хліб не дуже люблю, а ось всілякі цікаві рецепти на кшталт цього, з висівками і квасом, мені набагато більше нравzтся. Спробуйте і ви!
- Борошно - 4 склянки
- Висівки - 4 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Квас - 2 склянки
1. Змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти між собою.
2. Окремо змішаємо масло, квас і кефір, вливаємо в суху суміш, перемішаємо. Залишимо постояти, щоб сода вступила в реакцію. Коли на поверхні з'являться бульбашки, можна починати підготовку.
3. Запікаємо в розпеченій до максимуму духовці 30-40 хвилин. На готовність перевіряємо блюдо за допомогою сірника.
4. Коли сірник буде повністю суха, блюдо можна діставати з духовки. Ось такий виходить гарний пишний хліб!