Холодець
(покроковий рецепт з фото)
Хто з вас відязикаться покуштувати це смачне блюдо? Так з хроном або з гірчицею…да в хорошій компанії ... Я думаю, таких тут немає. Тому варимо смачний холодець за допомогою цього рецепта і запрошуємо гостей.
Зимові свята рідко обходяться без цього смачного м'ясного блюда. Але не всі вміють варити холодець: то він не застигає, то виходить каламутним і непривабливим. Я розповім вам в цьому рецепті, як приготувати смачний холодець зі свинини. І ще кілька корисних порад. Не давайте холодцю сильно кипіти, бульйон повинен лише трохи вирувати, і тоді холодець вийде прозорим. Коли зваріть холодець, кілька ложок бульйону на блюдце відправте в морозилку, нехай холодець застигне, спробуйте його і лише тоді додавайте сіль за смаком в холодець.
- Свиняча рулька - 800 грам
- Свиняча ніжка - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Корінь селери - 1 скибочку
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець духмяний - 3-5 штук
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
Рульку і ніжку потрібно ретельно очистити і помити. Можна розрубати на шматки трохи менше.
Заливаємо водою так, щоб та покрила м'ясо, і ставимо на плиту.
Коли закипить, видаляємо піну, зменшуємо вогонь і варимо годину.
Ось такі приправи будемо використовувати. Запашний перець залишимо цілком, а різнокольорові горошинки перців необхідно розмолоти.
Додаємо спеції в каструлю з майбутнім холодцем. Продовжуємо варити ще годину.
І додамо в каструлю очищені цибулю, морква, шматочок кореня селери, зелень петрушки і сіль. Варимо ще годинку.
Якщо м'ясо добре відійшло від кісток, виймаємо його і кісточки з бульйону.
А бульйон процідити через дрібне сито і доводимо до смаку.
Відокремлюємо м'ясо від кісток і дрібно нарізаємо.
На дно невеликих але глибоких тарілок викладемо кружечки моркви, яка варилася разом з м'ясом. Потім викладемо подрібнене м'ясо і заливаємо бульйоном. Верх холодцю теж прикрасимо кружечками моркви.
І відправляємо в холодильник для застигання. Жир, який утворюється на холодець, можна прибирати в процесі його застигання.