Рецепт Холодець фото

Холодець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча рулька
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Холодець

Хто з вас відязикаться покуштувати це смачне блюдо? Так з хроном або з гірчицею…да в хорошій компанії ... Я думаю, таких тут немає. Тому варимо смачний холодець за допомогою цього рецепта і запрошуємо гостей.

Зимові свята рідко обходяться без цього смачного м'ясного блюда. Але не всі вміють варити холодець: то він не застигає, то виходить каламутним і непривабливим. Я розповім вам в цьому рецепті, як приготувати смачний холодець зі свинини. І ще кілька корисних порад. Не давайте холодцю сильно кипіти, бульйон повинен лише трохи вирувати, і тоді холодець вийде прозорим. Коли зваріть холодець, кілька ложок бульйону на блюдце відправте в морозилку, нехай холодець застигне, спробуйте його і лише тоді додавайте сіль за смаком в холодець.

  • Свиняча рулька - 800 грам
  • Свиняча ніжка - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Корінь селери - 1 скибочку
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець духмяний - 3-5 штук
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
холодець - фото крок 1
Рульку і ніжку потрібно ретельно очистити і помити. Можна розрубати на шматки трохи менше.
холодець - фото крок 2
Заливаємо водою так, щоб та покрила м'ясо, і ставимо на плиту.
холодець - фото крок 3
Коли закипить, видаляємо піну, зменшуємо вогонь і варимо годину.
холодець - фото крок 4
Ось такі приправи будемо використовувати. Запашний перець залишимо цілком, а різнокольорові горошинки перців необхідно розмолоти.
холодець - фото крок 5
Додаємо спеції в каструлю з майбутнім холодцем. Продовжуємо варити ще годину.
холодець - фото крок 6
І додамо в каструлю очищені цибулю, морква, шматочок кореня селери, зелень петрушки і сіль. Варимо ще годинку.
холодець - фото крок 7
Якщо м'ясо добре відійшло від кісток, виймаємо його і кісточки з бульйону.
холодець - фото крок 8
А бульйон процідити через дрібне сито і доводимо до смаку.
холодець - фото крок 9
Відокремлюємо м'ясо від кісток і дрібно нарізаємо.
холодець - фото крок 10
На дно невеликих але глибоких тарілок викладемо кружечки моркви, яка варилася разом з м'ясом. Потім викладемо подрібнене м'ясо і заливаємо бульйоном. Верх холодцю теж прикрасимо кружечками моркви.
холодець - фото крок 11
І відправляємо в холодильник для застигання. Жир, який утворюється на холодець, можна прибирати в процесі його застигання.

Схожі рецепти