Холодець з риби тріски
(покроковий рецепт з фото)
Холодець з тріски - відмінна закуска на святковий стіл, наприклад, на Новий Рік або День Народження. Дуже ситне заливне володіє неймовірним смаком. Не сумнівайтеся, просто спробуйте!
Перед вами - простий рецепт приготування заливного з риби тріски. Процес приготування не зовсім швидкий, але желе виходить незрівнянно красивим і смачним. Відваріть бульйон з овочів і рибних відходів. Потім штам бульйон, додавши в нього рибне філе і спеції. Змішайте бульйон з майонезом, додайте зелень і дайте масі застигнути (детально описано нижче). Хай щастить!
- Лихоманка - 1, 5 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера кореневої - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Лавровий лист - 4 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Майонез - 300 грам
- Желатин - За смаком
Рибу обробляємо, otdeliv філе. Всі овочі очищаємо і дрібно нарізаємо. Складаємо в каструлю всі відходи від тріски і додаємо овочі і петрушку. Заливаємо холодною водою, кип'ятимо і варимо на повільному вогні 1 час.
Штам Бульйон, окремо отлейте в банку 500 мл. У бульйон додайте рибне філе, доведіть його до кипіння і варіть 15 хвилин. Для 5 хвилин до готовності додайте перець, гвоздику і лавровий лист. Потім додайте 20 грам желатину.
Готову рибу витягаємо і перекладаємо в глибоку тарілку.
У каструлю влийте майонез. Поступово влийте бульйон, постійно перемішуючи масу віночком. Виходить біле желе, з котрого 500 мл відливаємо в банку і ставимо в сторону.
Додайте в час, що залишився желе рибу і подрібнену зелень. Перемішайте і перекладіть масу в форму, в якій буде подаватися желе. Поставте форму в холодильник до повного застигання.
Витягуємо застигле желе з холодильника і заливаємо білим желе. Знову ставимо в холодильник для повного застигання. Готове желе прикрасьте овочами та й зеленню, потім залийте прозорим желе. Дайте масі застигнути і подавайте на стіл. Смачного!