Рецепт Холодець з тріски фото

Холодець з тріски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Холодець

З часів СРСР перейшов традиційний рецепт заливного і до наших днів. Така холодна закуска була на кожному святковому столі, тому що готується швидко, виглядає гарно, а на смак - потрясно!

Холодець з тріски - красиве і багате блюдо, яке доведеться всім гостям за смаком. Дуже рекомендую варити бульйон з головами риб, так він виходить з насиченим і яскравим рибним смаком. Дайте волю своїй фантазії і фарбуйте заливне різнокольоровими овочами, наприклад, перцями і їх оригінальної нарізкою. Прочитайте про те, як приготувати заливне з тріски за моїм рецептом.

  • Лихоманка - 600 грам
  • Перець чилі - 1 штука
  • Оливки - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Желатин - 20 грам
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Перець запашний горошком - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 літр
холодець з тріски - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Зачистіть і промийте овочі, рибку.
холодець з тріски - фото крок 2
У каструлю викладіть тріску, нарізану кільцями моркву, цибуля, часник, перчик чилі, запашний перець і сіль. Залийте все водою і відправте на середній вогонь варитися.
холодець з тріски - фото крок 3
Після того, як рибка повністю буде готова, дістаньте її і розберіть. Акуратно вийміть всі кістки. В окремій ємності желатин залийте водою і залиште набухати.
холодець з тріски - фото крок 4
Поки розбухає желатин і розбирається рибка, бульйон може уварювалася. Потім перелийте його в зручну мисочку і процідіть, щоб уникнути попадання кісточок. Прямо в гарячий бульйон відправте набряклий желатин і добре перемішайте до однорідної консистенції.
холодець з тріски - фото крок 5
У презентаційне блюдо викладіть подрібнену тріску, кілька кілець моркви і перчика чилі, пропущений через прес часник і нарізані оливки.
холодець з тріски - фото крок 6
Залийте овочі з рибкою бульйоном і відправте в холод на 3-4 години до повного застигання. Смачного!

Схожі рецепти