Холодець з тріски
(покроковий рецепт з фото)
З часів СРСР перейшов традиційний рецепт заливного і до наших днів. Така холодна закуска була на кожному святковому столі, тому що готується швидко, виглядає гарно, а на смак - потрясно!
Холодець з тріски - красиве і багате блюдо, яке доведеться всім гостям за смаком. Дуже рекомендую варити бульйон з головами риб, так він виходить з насиченим і яскравим рибним смаком. Дайте волю своїй фантазії і фарбуйте заливне різнокольоровими овочами, наприклад, перцями і їх оригінальної нарізкою. Прочитайте про те, як приготувати заливне з тріски за моїм рецептом.
- Лихоманка - 600 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Оливки - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Желатин - 20 грам
- Гвоздика - 3 штуки
- Перець запашний горошком - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 літр
Підготуйте всі інгредієнти. Зачистіть і промийте овочі, рибку.
У каструлю викладіть тріску, нарізану кільцями моркву, цибуля, часник, перчик чилі, запашний перець і сіль. Залийте все водою і відправте на середній вогонь варитися.
Після того, як рибка повністю буде готова, дістаньте її і розберіть. Акуратно вийміть всі кістки. В окремій ємності желатин залийте водою і залиште набухати.
Поки розбухає желатин і розбирається рибка, бульйон може уварювалася. Потім перелийте його в зручну мисочку і процідіть, щоб уникнути попадання кісточок. Прямо в гарячий бульйон відправте набряклий желатин і добре перемішайте до однорідної консистенції.
У презентаційне блюдо викладіть подрібнену тріску, кілька кілець моркви і перчика чилі, пропущений через прес часник і нарізані оливки.
Залийте овочі з рибкою бульйоном і відправте в холод на 3-4 години до повного застигання. Смачного!