Холодець в яєчній шкаралупі
(покроковий рецепт з фото)
Красиво оформлене блюдо - це завжди плюс господині. І сьогодні я покажу цікавий рецепт заливного, а саме - як приготувати заливне в яєчній шкаралупі. Буде смачно, оригінально і святково!
Таке блюдо я готую кожен раз на Новий Рік. У це свято таке холодець розхапується рідними і близькими моментально. Головний секрет приготування цієї страви полягає в тому, що потрібно почати заздалегідь збирати яєчну шкаралупу. У шкаралупі блюдо виходить ідеальним за формою.
- Домашній півень - 1 штука
- Свиняче копито - 1 штука
- Свиняче ухо - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 6 штук
- Запашний перець горошком - 6 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Яєчна шкаралупа - 50 штук
Промиваємо м'ясо і птицю. У півня видаляємо жирок жовтого кольору. Очищаємо овочі від шкірки. Рубаємо морква на великі шматочки. Заливаємо все інгредієнти водою і ставимо варитися на 6 годин. Пінку знімаємо, щоб бульйон НЕ був мутним.
Додаємо спеції і сіль за годину до закінчення варіння. Чекаємо, поки бульйон повністю охолоне. Жир знімаємо, він нам не знадобиться. Шкаралупу яєць проколюємо і робимо дірочки діаметром в сантиметр. М'ясо відокремлюємо від кісточок, дрібно ріжемо і розкладаємо по шкаралупах. Заливаємо процеженной рідиною.
Ми залишаємо холодець застигати в холодильнику на 4 годину. Можна залишити і на ніч. Перед подачею розбиваємо шкаралупу і викладаємо холодець на красиве блюдо. Смачного!