Рецепт Холодець в яєчній шкаралупі фото

Холодець в яєчній шкаралупі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Птах , Яйця
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Красиво оформлене блюдо - це завжди плюс господині. І сьогодні я покажу цікавий рецепт заливного, а саме - як приготувати заливне в яєчній шкаралупі. Буде смачно, оригінально і святково!

Опис приготування:

Таке блюдо я готую кожен раз на Новий Рік. У це свято таке холодець розхапується рідними і близькими моментально. Головний секрет приготування цієї страви полягає в тому, що потрібно почати заздалегідь збирати яєчну шкаралупу. У шкаралупі блюдо виходить ідеальним за формою.

  • Домашній півень - 1 штука
  • Свиняче копито - 1 штука
  • Свиняче ухо - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 6 штук
  • Запашний перець горошком - 6 штук
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Яєчна шкаралупа - 50 штук
холодець в яєчній шкаралупі - фото крок 1
Промиваємо м'ясо і птицю. У півня видаляємо жирок жовтого кольору. Очищаємо овочі від шкірки. Рубаємо морква на великі шматочки. Заливаємо все інгредієнти водою і ставимо варитися на 6 годин. Пінку знімаємо, щоб бульйон НЕ був мутним.
холодець в яєчній шкаралупі - фото крок 2
Додаємо спеції і сіль за годину до закінчення варіння. Чекаємо, поки бульйон повністю охолоне. Жир знімаємо, він нам не знадобиться. Шкаралупу яєць проколюємо і робимо дірочки діаметром в сантиметр. М'ясо відокремлюємо від кісточок, дрібно ріжемо і розкладаємо по шкаралупах. Заливаємо процеженной рідиною.
холодець в яєчній шкаралупі - фото крок 3
Ми залишаємо холодець застигати в холодильнику на 4 годину. Можна залишити і на ніч. Перед подачею розбиваємо шкаралупу і викладаємо холодець на красиве блюдо. Смачного!

Схожі рецепти