Рецепт Желе в яєчній шкаралупі фото

Желе в яєчній шкаралупі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Желе

Желе в яєчній шкаралупі я роблю з ягідками, замороженими або свіжими, в залежності від пори року. Спробуйте і ви такий приголомшливий десерт.

Спочатку, звичайно, слід розповісти, як спустошити яєчну шкаралупу. Раджу купувати великі курячі яйця. Напередодні свят я прошу своїх домочадців акуратно спустошувати яєчну шкаралупу, і коли вони готують собі яєчню або використовують сире яйце в якісь блюда. Є навіть спеціальна пластмасова чашка, куди ці тендітні формочки складаються.

1. Акуратно пробийте гострий верх яйця кінцем ложки. Вилийте яйце. Якщо жовток не проходить, розпоріть його зубочисткою. Робіть усе повільно і обережно, щоб не розламати шкаралупу.

2. Потім необхідно сполоснути в холодній воді. Струмінь пустите тонку, натиск не сильний.

3. Робіть все при яскравому світлі, щоб добре бачити, що там всередині яйця відбувається, чисте воно вже.

4. Залиште шкарлупки сохнути. Поки вони сохнуть, робитимемо желе.

5. Розведіть фруктове желе так, як зазначено на упаковці.

6. В іншій чашці розведіть желатин. 200 грам води на 50 грам желатину. Зачекайте, поки желатин набубнявіє.

7. Потім підігрійте чашечку до повного розчинення желатину.

8. Змішайте розведене фруктове желе і желатин.

9. На дно яєчної шкаралупи киньте кілька ягідок.

10. Залийте ягідки желейної масою.

11. Поставте в холодильник до повного застигання. Мінімум на 2 годину.

Коли ви дістанете желе в яєчній шкаралупі, очистіть його від шкаралупи і на десертні тарілки викладайте верхівкою вниз, щоб вони і стояли стійкіше, і виглядали краще.

Смачного.

  • Желатин - 50 грам
  • Упаковка фруктового желе - 2-3 штук
  • Ягоди - За смаком
  • Порожня яєчна шкаралупа - 4-5 штук
Спочатку, звичайно, слід розповісти, як спустошити яєчну шкаралупу. Раджу купувати великі курячі яйця. Напередодні свят я прошу своїх домочадців акуратно спустошувати яєчну шкаралупу, і коли вони готують собі яєчню або використовують сире яйце в якісь блюда. Є навіть спеціальна пластмасова чашка, куди ці тендітні формочки складаються.

1. Акуратно пробийте гострий верх яйця кінцем ложки. Вилийте яйце. Якщо жовток не проходить, розпоріть його зубочисткою. Робіть усе повільно і обережно, щоб не розламати шкаралупу.

2. Потім необхідно сполоснути в холодній воді. Струмінь пустите тонку, натиск не сильний.

3. Робіть все при яскравому світлі, щоб добре бачити, що там всередині яйця відбувається, чисте воно вже.

4. Залиште шкарлупки сохнути. Поки вони сохнуть, робитимемо желе.

5. Розведіть фруктове желе так, як зазначено на упаковці.

6. В іншій чашці розведіть желатин. 200 грам води на 50 грам желатину. Зачекайте, поки желатин набубнявіє.

7. Потім підігрійте чашечку до повного розчинення желатину.

8. Змішайте розведене фруктове желе і желатин.

9. На дно яєчної шкаралупи киньте кілька ягідок.

10. Залийте ягідки желейної масою.

11. Поставте в холодильник до повного застигання. Мінімум на 2 годину.

Коли ви дістанете желе в яєчній шкаралупі, очистіть його від шкаралупи і на десертні тарілки викладайте верхівкою вниз, щоб вони і стояли стійкіше, і виглядали краще.

Смачного.

Схожі рецепти