Рецепт Хліб сочевичний фото

Хліб сочевичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Маючи вдома хлібопічку, не втомлюєшся експериментувати з різними видами хліба. Цього разу хочу поділитися з вами рецептом незвичайного хліба на основі вареної сочевиці. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Готовий хліб виходить красивого Желтовим кольору з ніжним м'якушем. Подайте його на обід до перших страв або ж приготуйте бутерброди до сніданку. Дуже смачно і ніжно!

  • Сочевиця - 100 грам
  • Вода - 300 грам
  • Борошно - 350 грам
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі швидкорозчинні - 6 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
хліб сочевичний - фото крок 1
Сочевицю залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть протягом 10-15 хвилин.
хліб сочевичний - фото крок 2
Потім всю масу пюріруйте блендером.
хліб сочевичний - фото крок 3
Викладіть сочевицю в хлібопічку, повинно бути 300 г, якщо не вистачає - підлити води. Додайте сіль і цукор.
хліб сочевичний - фото крок 4
Насипте необхідну кількість борошна, влийте рослинне масло, воду і додайте дріжджі. Увімкніть основний режим випікання хліба, у мене він триває 2 годин 50 хвилин.
хліб сочевичний - фото крок 5
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!

Схожі рецепти