Хліб сочевичний
(покроковий рецепт з фото)
Маючи вдома хлібопічку, не втомлюєшся експериментувати з різними видами хліба. Цього разу хочу поділитися з вами рецептом незвичайного хліба на основі вареної сочевиці. Спробуйте і ви!
Готовий хліб виходить красивого Желтовим кольору з ніжним м'якушем. Подайте його на обід до перших страв або ж приготуйте бутерброди до сніданку. Дуже смачно і ніжно!
- Сочевиця - 100 грам
- Вода - 300 грам
- Борошно - 350 грам
- Сіль - 1 чайних ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 6 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Сочевицю залийте водою, доведіть до кипіння і відваріть протягом 10-15 хвилин.
Потім всю масу пюріруйте блендером.
Викладіть сочевицю в хлібопічку, повинно бути 300 г, якщо не вистачає - підлити води. Додайте сіль і цукор.
Насипте необхідну кількість борошна, влийте рослинне масло, воду і додайте дріжджі. Увімкніть основний режим випікання хліба, у мене він триває 2 годин 50 хвилин.
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!
Смачного!