Хе з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна гостра закуска-салат з баклажанів, яку можна подавати до страв з м'яса або риби. Баклажани, приготовані за цим рецептом, виходять особливо смачними. Спробуйте, не пошкодуєте!
Дуже смачна закуска-салат - хе з баклажанів. Гостре і ароматне, це блюдо відмінно підходить на кожен день і цілком доречно на святковому столі. Мої гості такої страви завжди раді! А приготувати хе з баклажанів дуже просто, я все докладно написав у цьому рецепті. Так що готуйте і насолоджуйтеся результатом!
- Баклажан - 4 штуки (невеликих)
- Перець болгарський - 2 штуки (краще різного кольору)
- Морква - 1 штука(1 велика або 2 маленьких)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3- зубчики
- Винний або яблучний оцет - 2-3 Ст. Ложок (за смаком, якомога більше)
- Мед - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Перець червоний гострий мелений - 2 щіпки
- Koriandr - 1-2 чайних ложок (насіння)
- Насіння кунжуту - 1-2 чайних ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
Баклажани нарізаємо тонкими смужками. Засипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на кілька годин. Можна залишити на всю ніч в холодильнику.
Баклажани пустять сік, віджимаємо його.
Потім на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо баклажани невеликими порціями.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Додаємо подрібнений часник і дрібку солі. Потім потрібно пом'яти, нехай пустить сік.
Перець, цибулю і моркву чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Додаємо подрібнену зелень, кунжут, подрібнений коріандр, гострий і чорний перець, мідь.
Слідом нужон додати баклажани і оцет. Оцет додавайте до смаку: комусь подобається більше кислоти, кому-то - поменше. Всі разом потрібно добре перемішати і поставити на добу в холодильник.