Хачапурі з яйцем і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Один з найвідоміших рецептів хачапурі з яйцем і сиром. Ситні, смачні, та ще й у формі човники - відмінний варіант і для рідних, і для гостей.
Найбільше, напевно, відомі хачапурі у вигляді човника. Дійсно, вони виглядають найбільш привабливо. На відміну від імеретінській вони зовсім не плоскі. Називаються вони Аджарської хачапурі. Тісто для них готується дріжджове. Розбавляємо в молоці дріжджі, даємо настоятися. Потім додаємо їх в борошно, а також додаємо мацоні і замішуємо. Тісто отставляем - нехай настоїться. Для приготування хачапурі з яйцем і сиром сир можна взяти адигейський і бринзу, або просто адигейський, але добре його посоліть.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Пакетик дріжджів - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 800 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Maconi - 1 штука
- Сир Адигейський - 700 грам
- Сіль - За смаком
- Яйця - 4 штуки
З готового тіста робимо коржики і викладаємо в них начинку - добре протертий сир.
Звертаємо в трубочку акуратно.
Формуємо човник, даємо настоятися. При бажанні можна змастити жовтком.
У розігріту до 200 З духовку відправляємо хачапурі на 15-20 хвилин.
Потім дістаємо і вливаємо в кожен човник по яйцю. Відправляємо в духовку знову на 2-3 хвилини. Жовток повинен бути рідким! дістаємо, додаємо вершкове масло перед подачею. Ось такі хачапурі з яйцем і сиром вийшли. Смачного)