Хачапурі з сиром і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
А чи вмієте ви готувати справжній хачапурі? Це питання повинен ввести вас в ступор, так як в різних країнах його роблять по-різному. І не можна сказати, що є якийсь один класичний рецепт.
Я ж пропоную вам грузинський варіант того, як приготувати хачапурі з сиром і яйцем. Він більше схожий на хліб, який ідеально підійде для будь-якого застілля. Його подають до свіжих салатів і наваристим супів. Кожна справжня грузинка знає цей рецепт, тому хачапурі регулярно з'являється на столі.
- Борошно - 1 кілограм
- Сир Адигейський - 750 грам
- Вода тепла - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Займіться тестом. У воду додайте сіль, дріжджі, цукор і масло. Всипте борошно. Замішайте тісто. Трохи змастіть його рослинним маслом. Зробіть кулю, приберіть його під плівку. Залиште при кімнатній температурі на 1 час.
Тепер натріть сир, змішайте його з яйцями.
Тісто розкачати в коржі шириною в 4 см. У центр кожної покладіть кульку сиру.
Потім зліпити кінці тесту і переверніть їх вниз. Розкачайте коржі товщиною в 3 см. Залиште їх на 15 хвилин.
Потім коржі розкачайте ще раз в невелику товщину. Розігрійте масло на сковороді.
Обсмажте хачапурі в сковороді до золотистого кольору з обох сторін. Приємною дегустації!