Рецепт Хачапурі з сиром і яйцем фото

Хачапурі з сиром і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Адигейський сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

А чи вмієте ви готувати справжній хачапурі? Це питання повинен ввести вас в ступор, так як в різних країнах його роблять по-різному. І не можна сказати, що є якийсь один класичний рецепт.

Опис приготування:

Я ж пропоную вам грузинський варіант того, як приготувати хачапурі з сиром і яйцем. Він більше схожий на хліб, який ідеально підійде для будь-якого застілля. Його подають до свіжих салатів і наваристим супів. Кожна справжня грузинка знає цей рецепт, тому хачапурі регулярно з'являється на столі.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Сир Адигейський - 750 грам
  • Вода тепла - 500 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 1
Займіться тестом. У воду додайте сіль, дріжджі, цукор і масло. Всипте борошно. Замішайте тісто. Трохи змастіть його рослинним маслом. Зробіть кулю, приберіть його під плівку. Залиште при кімнатній температурі на 1 час.
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 2
Тепер натріть сир, змішайте його з яйцями.
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 3
Тісто розкачати в коржі шириною в 4 см. У центр кожної покладіть кульку сиру.
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 4
Потім зліпити кінці тесту і переверніть їх вниз. Розкачайте коржі товщиною в 3 см. Залиште їх на 15 хвилин.
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 5
Потім коржі розкачайте ще раз в невелику товщину. Розігрійте масло на сковороді.
хачапурі з сиром і яйцем - фото крок 6
Обсмажте хачапурі в сковороді до золотистого кольору з обох сторін. Приємною дегустації!

Схожі рецепти