Хачапурі з сиром і персиками
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що хачапурі - це несолодкі пироги з сиром та іншими начинками. А сьогодні я запропоную вам варіант, як приготувати хачапурі з сиром і персиками солодкі. Дітям точно сподобається!
Рецепт, як приготувати хачапурі з сиром і персиками, дуже схожий на рецепт звичайних хачапурі, але тут будемо використовувати менше солі для тесту, замість сулугуні візьмемо вершковий сир, а зверху пироги прикрасимо шматочками персиків, які не тільки додадуть новий смак пирогів, але і зроблять їх по-літньому яскравими і апетитними. Хачапурі з сиром і персиками прекрасно замінять булочки або рогалики, які ви звикли готувати по вихідним.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 400-500 грам
- Вершковий сир - 200 грам
- Персик - 1 штука
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У злегка теплому молоці (приблизно 30-35 градусів) розчиніть дріжджі. Всипте також сіль і цукор. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
Коли на поверхні з'явиться пінна шапочка, відправляйте в миску рослинне масло, перемішайте. Тепер саме час всипати борошно. Раджу використовувати просіяне борошно, в ній більше повітря, в результаті тісто і готова випічка вийдуть більш пишними і ніжними.
Замісити м'яке еластичне тісто. Чи не забивайте тісто борошном. Воно повинно вже не липнути до рук, але ще залишатися дуже м'яким. Дуже зручно для замісу тіста використовувати спеціальний силіконовий килимок, тісто до нього не пристає, тому вам знадобиться менше борошна для підсипаючи. Залиште тісто в теплому місці на 30-60 хвилин. Дуже добре підходить тісто в мультиварці, просто включите режим "мультіповар" з 30 хвилин при температурі 35 градусів.
Підійшло тісто розділити на 3 частини та обомніте. У нас вийде три хачапурі.
Кожен шматок тіста тонко розкачати.
Вершковий сир розділіть на 3 частини. Однією частиною сиру змастіть коло тесту, занадто ретельно змащувати немає потреби, просто приблизно посередині товстим шаром викладіть начинку.
Підверніть краю тесту і защепіте, щоб утворився «мішечок». Гарненько скріпіть тісто, щоб при розкачування воно не Розлізлися і начинка не виявилася зверху.
Тепер розкачайте мішечок до товщини приблизно 1 см (можна трохи більше).
Змастіть верх пирога збитим яйцем, розкладіть шматочки персика. Надішліть хачапурі з сиром і персиками в духовку на 20-30 хвилин (температура - 180 градусів).
Як тільки зверху хачапурі підзолотившись, стане апетитно-рум'яним, виймайте його з духовки. Дайте пирогу трохи охолонути і подавайте до столу.