Рецепт Хачапурі по-Тбіліського фото

Хачапурі по-Тбіліського
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Справжні хачапурі по-Тбіліського готуються саме за таким рецептом. Як сказали б в Грузії, мамою клянусь Виходить дуже смачно і ситно.

Опис приготування:

Наш хороший сусід по сходовій клітці - справжнісінький грузин. Правда, не з Тбілісі, а з Кутаїсі, але все ж Він не раз запрошував нас до себе в гості на хачапурі, і одного разу мені все-таки вдалося вязикати його розповісти мені, як йому вдається приготувати хачапурі так смачно. Потім спробувала приготувати хачапурі по-Тбіліського в домашніх умовах за його рецептом - вийшло, звичайно, трохи гірше, ніж у справжнього грузина, але все одно дуже смачно Ділюся рецептом з вами. Хай щастить!

  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Сода харчова - 3 грами
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Добре - 600 грам
  • Сіль - - За смаком
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 1
Беремо велику миску, наливаємо туди наш кефір, просіюємо борошно і соду, додаємо яйця.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 2
Змішуємо.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 3
Місимо з отриманої суміші тісто. Тісто має вийти досить м'яким, воно повинне не прилипати до рук.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 4
Робимо начинку: натираємо на крупній тертці сулугуні і змішуємо його з одним яйцем. Солимо.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 5
Тісто ділимо на 4 частини, кожну з яких ділимо навпіл. Робимо з них досить тонкі коржі.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 6
Кладемо на корж частина нашої начинки.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 7
Зверху кладемо другу корж, приклеюємо краї, формуючи такий собі пиріг - як на фото.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 8
У сковороду наливаємо трішки олії. Кладемо в неї наш пиріг швом вниз. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні готуємо близько 7-8 хвилин.
хачапурі по-Тбіліського - фото крок 9
Акуратно перевертаємо і готуємо з іншого боку ще 3-4 хвилини. Злегка охолоджуємо і подаємо. Хачапурі по-Тбіліського готові - смачного!

Схожі рецепти