Хачапурі без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі вже давно стали по справжньому "народної" їжею. Їх запросто можна придбати в будь-якому куточку міста, а ще цікавіше навчиться готувати самостійно. Пропоную простий рецепт.
Як в домашніх умовах приготувати хачапурі без дріжджів? Неймовірно легко і просто, головне слідувати покроковому рецептом приготування і все у вас вийде. Хачапурі подаються до столу гарячими або теплими, якщо хочете можете приготувати до них свій улюблений соус. Вдалого приготування!
- Кефір - 0, 5 L
- Борошно - 4 склянки
- Маргарин - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сир осетинський - 0, 5 кілограма
- Яйце - 1 штука
Соду гасимо оцтом. Кефір, соду, сіль ретельно розмішуємо в мисці і додаємо борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто.
Потім розгортає тісто у велику корж, розмазує по ній маргарин.
Звертаємо з тіста рулет, залишаємо його на холоді на 1 час.
Для начинки натріть сир на тертці і змішайте його з яйцем.
Від тесту відріжте невеликий шматок розміром з кулак. Розкачайте його на столі, а в центр викладіть начинку.
Звертаємо тісто в конвертик.
Обсмажуємо хачапурі на сковороді (без масла) з кожного боку по 3-4 хвилини до рум'яної.
Смачного!
Смачного!