Гусь з медом
(покроковий рецепт з фото)
Пряний гусак з неповторним ароматом спецій і меду - це чудове святкове блюдо для найдорожчих гостей. Показую, як приготувати гусака з медом на звану вечерю або обід, Дивіться самі!
Гусь - птах досить жирна, запікаючи його, потрібно стежити за жиром і збирати його, а то і страва вийде дуже жирним. Для приготування гусака з медом нам знадобиться тушка середнього розміру, мені пощастило: птах був молодий і не дуже жирної. Мед можете брати будь-який, тільки він повинен бути рідким, а не зацукрованим. Яблука - кисло-солодкі, вони прекрасно поєднуються з гусаком.
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 4-5 штук
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Свіжого гусака промийте, перевірте, щоб ніде пір'я не залишилося.
Обсушити гусака паперовими рушниками, натріть гарненько сіллю і перцем. Дайте йому годинку настоятися.
Поки гусак вбирає спеції, займіться начинкою і сумішшю для змазування.
ЯБЛУКО чистий (шкірку можете не видаляти), поріжте їх часточками.
Змішайте в окремій ємності гірчицю з медом.
Змішайте в окремій ємності гірчицю з медом.
Нафаршіруйте гусака яблуками.
А потім акуратно і ретельно змастити його гірчично-медовим соусом.
З усіх сторін, щоб скоринка була рум'яною.
Zubochistkami інкапсульованою Стільниці розділу, як показано на фото.
Викладіть гусака на деко, влийте гарячу воду (висотою в один палець), розігрійте духовку до 140-150 градусів, і відправте гусака на годину для початку. Потім перевірте стекла жир (гусак-то пташка жирна), жир треба прибрати, а води долити, як було спочатку. Накрийте птицю фольгою і ще годину запікайте. Всього гусак запікається години 3-4 (залежить від ваги, у мене гусак був близько 5 кг., запікається годин 4, 5). Останні півгодини готуйте так: фольгу зніміть, поливайте птицю жиром з дека, щоб скоринка була.
Дивіться тільки не перетримаєте птицю в духовці, гірчиця з медом можуть дати ефект підгоріла, якщо гусака перетримати, а це не всім до вподоби. Якщо ви проткнули глибоко птицю і сік не виділяється вже (або він прозорий, без крові), значить гусак вже готовий. Духовку вимикайте.
Готового гусака з медом подавати можете з легким гарніром з картоплі або взагалі без гарніру.
Смачного!
Смачного!