Гусь в тесті
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гусака в тесті. Для цього нам знадобиться не так вже й багато інгредієнтів. Блюдо виходить смачним і соковитим. А тісто вбирає аромат м'яса. Пальчики оближеш!
Гуся можна замінити в цьому рецепті будь-яким іншим м'ясом птиці. Підійде і курка, і індичка, і качка. Але варто врахувати, що найдовше запікається саме гусак, а інші види птахів займуть не так багато часу на приготування. І все-таки готують в тесті найчастіше саме гусака, оскільки цей птах відрізняється особливим ароматом і смаком!
- Гусь - 1 штука
- Тісто дріжджове - 500 грам
- Часник - 8-10 зубчиків
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
Гуся промиваємо під холодною водою. Ножем робимо в ньому надрізи для начинки. Гарненько натираємо нашого гусака перчиком (за смаком) і сіллю. У надрізи поміщаємо очищений від лушпиння часник. Чим більше часнику, тим смачніше блюдо.
Розкачуємо дріжджове тісто тонким шаром. Має вийти два пласта. Гуся викладаємо на перший пласт тесту. Накриваємо другим, zashtipиvaem кінець.
Запікаємо на деку, змащеному олією, при температурі 150 градусів. Через півтори години запікання зменшуємо температуру до 100. Загальний час запікання - 2, 5 - 3 годину (залежить від розміру птиці).
Наш гусак готовий. Даємо йому трохи охолонути, дістаємо його з духовки, зрізаємо верхівку тіста. Накладаємо, розрізаючи гострим ножем. Виходить смачним і м'ясо, і тісто!