Рецепт Гусь в тесті фото

Гусь в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Гарячі страви , Страви в тесті
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гусака в тесті. Для цього нам знадобиться не так вже й багато інгредієнтів. Блюдо виходить смачним і соковитим. А тісто вбирає аромат м'яса. Пальчики оближеш!

Опис приготування:

Гуся можна замінити в цьому рецепті будь-яким іншим м'ясом птиці. Підійде і курка, і індичка, і качка. Але варто врахувати, що найдовше запікається саме гусак, а інші види птахів займуть не так багато часу на приготування. І все-таки готують в тесті найчастіше саме гусака, оскільки цей птах відрізняється особливим ароматом і смаком!

  • Гусь - 1 штука
  • Тісто дріжджове - 500 грам
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
гусь в тесті - фото крок 1
Гуся промиваємо під холодною водою. Ножем робимо в ньому надрізи для начинки. Гарненько натираємо нашого гусака перчиком (за смаком) і сіллю. У надрізи поміщаємо очищений від лушпиння часник. Чим більше часнику, тим смачніше блюдо.
гусь в тесті - фото крок 2
Розкачуємо дріжджове тісто тонким шаром. Має вийти два пласта. Гуся викладаємо на перший пласт тесту. Накриваємо другим, zashtipиvaem кінець.
гусь в тесті - фото крок 3
Запікаємо на деку, змащеному олією, при температурі 150 градусів. Через півтори години запікання зменшуємо температуру до 100. Загальний час запікання - 2, 5 - 3 годину (залежить від розміру птиці).
гусь в тесті - фото крок 4
Наш гусак готовий. Даємо йому трохи охолонути, дістаємо його з духовки, зрізаємо верхівку тіста. Накладаємо, розрізаючи гострим ножем. Виходить смачним і м'ясо, і тісто!

Схожі рецепти