Гуляш з качки
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути ситніше, ніж гуляш з качки в домашніх умовах? Ця страва була популярною ще на Русі, а сучасні господині його готують зазвичай на святковий стіл.
Готовність качки перевіряється так: м'ясо повинно добре відходити від кістки. Рецепт цієї страви елементарний, головна уязик - правильно нарубати качку на частини, обсмажити і гарненько протушкувати. За смаком можна додати будь-які приправи і овочі.
- Качка - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль, лавровий лист, перець - За смаком
1. Починаємо приготування з вельми кропіткої роботи…Качку слід обробити на середні шматочки. Іноді я мариную м'ясо в майонезі перед відправкою на сковороду, але це по вашим смаковим уподобанням.
2. Шаткуємо цибулю і моркву досить дрібно. Морква можна натерти на середній терці. Відправляємо все смажиться на сковороду або краще в казан.
3. Як тільки овочі почнуть купувати злегка золотистий колір, відправляємо до них м'ясо і обсмажуємо його з обох сторін.
4. Заливаємо водою, НЕ бульйоном! Краще готувати гуляш з качки в домашніх умовах в ємності з товстим дном.
5. Накриваємо кришкою і тушкуємо його близько години. Качку слід тільки пробувати, оскільки її м'ясо специфічне і вимагає особливої обробки. Я зазвичай тушу качку близько двох годин на дуже слабкому вогні.