Гуляш із серця
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш із серця - смачне гаряче блюдо, яке зігріє вас і вашу родину холодними вечорами. Блюдо цілком може замінити і перше, і друге, а інгредієнти можна додавати по настроению. Спробуйте.
Яловиче серце за своєю харчової цінності зовсім не поступається м'ясу. У ньому міститься багато вітаміну В, набагато більше, ніж в м'ясі. Тому субпродукти I категорії, до яких серце і відноситься, слід їсти частіше.
Для приготування гуляшу можна використовувати, звичайно, і свиняче серце, тут вже на ваш смак. Крім зазначених овочів, можна додати картоплю, селера, корінь петрушки або пастернак. Раджу спробувати і різні спеції.
Отже, як приготувати гуляш з серця?
1. Серце промийте, наріжте невеликими кубиками.
2. Нарізані кубики серця посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні.
3. У сковороді розігрійте олію. На середньому вогні обсмажте нашатковану цибулю і нарізану кружечками моркву.
4. До цибулі та моркви додайте томатну пасту, прогрійте і перекладіть весь вміст сковороди в каструлю.
5. У тій же сковороді до темного кольору на середньому вогні обсмажте обвалені в борошні шматочки яловичини, поперчіть і посоліть за смаком.
6. Яловичину також викладіть в каструлю.
7. Додайте спеції, м'ясний бульйон або кип'ячену воду, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до повільного і тушкуйте протягом півгодини.
До гуляшу з серця можна подати картопляне пюре або варену картоплю.
Готову страву прикрасьте рубаною зеленню.
Смачного!
- Серце - 500 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Морква - 1 штука
- М'ясний бульйон або кип'ячена вода - 1 Склянка
Для приготування гуляшу можна використовувати, звичайно, і свиняче серце, тут вже на ваш смак. Крім зазначених овочів, можна додати картоплю, селера, корінь петрушки або пастернак. Раджу спробувати і різні спеції.
Отже, як приготувати гуляш з серця?
1. Серце промийте, наріжте невеликими кубиками.
2. Нарізані кубики серця посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні.
3. У сковороді розігрійте олію. На середньому вогні обсмажте нашатковану цибулю і нарізану кружечками моркву.
4. До цибулі та моркви додайте томатну пасту, прогрійте і перекладіть весь вміст сковороди в каструлю.
5. У тій же сковороді до темного кольору на середньому вогні обсмажте обвалені в борошні шматочки яловичини, поперчіть і посоліть за смаком.
6. Яловичину також викладіть в каструлю.
7. Додайте спеції, м'ясний бульйон або кип'ячену воду, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до повільного і тушкуйте протягом півгодини.
До гуляшу з серця можна подати картопляне пюре або варену картоплю.
Готову страву прикрасьте рубаною зеленню.
Смачного!