Гріньетка з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з цікавою назвою "гріньетка" дуже смачні, від душі рекомендую спробувати приготувати. Це дуже просто, дивіться рецепт!
Дуже простий рецепт смачних, але при цьому незвичайних пиріжків, які обов'язково слід приготувати. Готуйте з задоволенням, а покрокові рекомендації допоможуть вам в цьому.
- Молоко - 175 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Рослинна олія - 55 грам(30 грам - в тісто, 25 грам - для обсмажування фаршу)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Курячий фарш - 350 грам
- Корейська морква - 150 грам
- Майонез - 75 грам
- Зелень - 15-20 грам (кріп, петрушка)
- Суміш жовтка і однієї столової ложки молока - 30 грам (для змащення перед випічкою)
- Дріжджі - 4-5 грам

Підготуйте інгредієнти.

У тепле молоко додайте дріжджі, сіль, цукор, влийте рослинне масло, розмішайте.

Просійте борошно.

Замісити тісто, воно повинно бути гладким і еластичним, накрийте рушником і поставте його в тепле місце на расстойку на 1 час.

Для фаршу поріжте шматочки курки і цибулю.

Перекрутіть м'ясо і цибулю в м'ясорубці, приправити сіллю, поперчіть.

Обсмажте фарш на сковороді з додаванням рослинної олії.

Подрібніть зелень, додайте в майонез.

Тісто розділіть на рівні шматочки, подкатайте в кулю.

Розкачайте з тіста коржик, в центр якої покладіть обсмажену курячий фарш, зверху чайну ложку майонезу.

Додайте моркву по-корейськи.

Защипніть краю коржі.

З'єднайте два кінці разом.

Викладіть пиріжки на лист для випічки, змастіть сумішшю яєчного жовтка і молока, випікайте при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.

Гріньеткі виходять рум'яними і дуже красивими. Смачного!