Рецепт Grechotto фото

Grechotto
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Надихнувшись улюбленим багатьма різотто, пропоную вам на замітку оригінальний і досить простий рецепт гречотто з грибами. Дуже ароматно, смачно і апетитно.

Опис приготування:

Рецепт приготування гречотто - це імпровізація. Ви можете приготувати страву не тільки з грибами, хоча саме з ними воно найбільш вдале. Білі грибочки - ідеальний варіант, хоча підійдуть також лисички, печериці та будь-які інші.

1. Для початку вимийте грибочки і викладіть їх на паперову серветку, щоб прибрати зайву рідину. При бажанні подрібніть трохи.

2. Тим часом очистіть часник, цибулину. Тонко наріжте.

3. На сковороді розігрійте вершкове і оливкове масло. Викладіть часник з цибулею, обсмажте злегка, не даючи підгоріти.

4. Слідом відправте грибочки, акуратно перемішайте їх і смажте на середньому вогні до напівготовності. Не забудьте підсолити трохи, при бажанні поперчіть.

5. Насипте крупу, як слід перемішайте.

6. Через пару хвилин влийте приблизно 100 мілілітрів бульйону.

7. Вогонь повинен бути мінімальним, щоб крупа тужила.

8. Класичний рецепт гречотто передбачає, що бульйон буде додаватися по мірі необхідності в невеликих кількостях. Саме цей процес - запорука того, що крупа вийде надзвичайно смачною.

9. Коли гречка майже готова (буквально пару хвилин - і можна знімати з вогню), відставте бульйон і влийте вино.

10. Випаруйте вино, додайте на сковороду вершки.

11. З цього простому рецептом гречотто залишилося додати останній інгредієнт - тертий пармезан. Через пару хвилин можна знімати страву з вогню і подавати до столу.


  • Цибулина - 1-2 штук
  • Сир - 50 грам (бажано Пармезан)
  • Гриби - 150 грам
  • Гречка - 200 грам
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Бульйон - 0.5 L
  • Вершки - 80 мілілітрів
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
Рецепт приготування гречотто - це імпровізація. Ви можете приготувати страву не тільки з грибами, хоча саме з ними воно найбільш вдале. Білі грибочки - ідеальний варіант, хоча підійдуть також лисички, печериці та будь-які інші.

1. Для початку вимийте грибочки і викладіть їх на паперову серветку, щоб прибрати зайву рідину. При бажанні подрібніть трохи.

2. Тим часом очистіть часник, цибулину. Тонко наріжте.

3. На сковороді розігрійте вершкове і оливкове масло. Викладіть часник з цибулею, обсмажте злегка, не даючи підгоріти.

4. Слідом відправте грибочки, акуратно перемішайте їх і смажте на середньому вогні до напівготовності. Не забудьте підсолити трохи, при бажанні поперчіть.

5. Насипте крупу, як слід перемішайте.

6. Через пару хвилин влийте приблизно 100 мілілітрів бульйону.

7. Вогонь повинен бути мінімальним, щоб крупа тужила.

8. Класичний рецепт гречотто передбачає, що бульйон буде додаватися по мірі необхідності в невеликих кількостях. Саме цей процес - запорука того, що крупа вийде надзвичайно смачною.

9. Коли гречка майже готова (буквально пару хвилин - і можна знімати з вогню), відставте бульйон і влийте вино.

10. Випаруйте вино, додайте на сковороду вершки.

11. З цього простому рецептом гречотто залишилося додати останній інгредієнт - тертий пармезан. Через пару хвилин можна знімати страву з вогню і подавати до столу.

Схожі рецепти