Рецепт Гречка з ковбасою фото

Гречка з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Ковбаса , Гречка , Варена ковбаса
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Здавалося б, немає простіше страви, ніж гречка з ковбасою, але як його приготувати смачно, щоб крупа була соковита, а ковбаса не розвариться? Ніякого секрету в цьому немає, просто готуйте за моїм рецептом!

Опис приготування:

Не забувайте, Що на 1 частина гречаної крупи необхідно 2 частини теплої води, щоб гарнір вийшов соковитим і просоченою. Томіть кашу на середньому нагріві і обов'язково давайте їй пропаритися, щоб вона увібрала в себе залишилася в казані рідина. За бажанням в цей момент кашу можна присмачити вершковим маслом.

  • Варена ковбаса - 300 грам
  • Крупа гречана - 200 грам
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Сіль - 3 щіпки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
гречка з ковбасою - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
гречка з ковбасою - фото крок 2
Гречану крупу переберіть, видаліть підгорілі зерна і пересипте в глибоку ємність. Залийте водою і промийте, воду злийте.
гречка з ковбасою - фото крок 3
Перемістіть промиту крупу в казан, всипте сіль.
гречка з ковбасою - фото крок 4
Залийте гарячою водою і помістіть на плиту, включите середній нагрів. Відваріть до готовності приблизно 15-20 хвилин. Потім накрийте ємність кришкою і дайте каші пропаритися ще 5 хвилин.
гречка з ковбасою - фото крок 5
В цей час зчистіть оболонку з вареної ковбаси, наріжте м'ясний виріб кубиками: дрібними або середніми. Прогрійте сковороду і влийте в неї рослинне масло. Висипати ковбасну нарізку.
гречка з ковбасою - фото крок 6
Обсмажте протягом 1-2 хвилин до рум'яності.
гречка з ковбасою - фото крок 7
Викладіть пропарену кашу і перемішайте, обсмажте ще 1-2 хвилини і вимкніть нагрів.
гречка з ковбасою - фото крок 8
Розкладіть блюдо в тарілки і подавайте до столу гарячим. Смачного!

Схожі рецепти