Гречка з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, немає простіше страви, ніж гречка з ковбасою, але як його приготувати смачно, щоб крупа була соковита, а ковбаса не розвариться? Ніякого секрету в цьому немає, просто готуйте за моїм рецептом!
Не забувайте, Що на 1 частина гречаної крупи необхідно 2 частини теплої води, щоб гарнір вийшов соковитим і просоченою. Томіть кашу на середньому нагріві і обов'язково давайте їй пропаритися, щоб вона увібрала в себе залишилася в казані рідина. За бажанням в цей момент кашу можна присмачити вершковим маслом.
- Варена ковбаса - 300 грам
- Крупа гречана - 200 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Гречану крупу переберіть, видаліть підгорілі зерна і пересипте в глибоку ємність. Залийте водою і промийте, воду злийте.
Перемістіть промиту крупу в казан, всипте сіль.
Залийте гарячою водою і помістіть на плиту, включите середній нагрів. Відваріть до готовності приблизно 15-20 хвилин. Потім накрийте ємність кришкою і дайте каші пропаритися ще 5 хвилин.
В цей час зчистіть оболонку з вареної ковбаси, наріжте м'ясний виріб кубиками: дрібними або середніми. Прогрійте сковороду і влийте в неї рослинне масло. Висипати ковбасну нарізку.
Обсмажте протягом 1-2 хвилин до рум'яності.
Викладіть пропарену кашу і перемішайте, обсмажте ще 1-2 хвилини і вимкніть нагрів.
Розкладіть блюдо в тарілки і подавайте до столу гарячим. Смачного!