Рецепт Гречка без варіння фото

Гречка без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарніри

Найпростіший спосіб приготувати гречку без варіння - залити її окропом з вечора, якщо ви готуєте сніданок до ранку. Крупа вбере в себе потрібну кількість води, набрякне і приготується усередині.

Не витрачаючи свій вільний час, ви можете приготувати гречку без варіння. Багато рекомендують такий спосіб приготування каші для сніданку, заливаючи її з вечора окропом і залишаючи при кімнатній температурі. Тим, хто любить гарніри по-калорийнее, рекомендуємо додати і гаряче пряжене вершкове масло, щоб крупа увібрала його в себе.

  • Крупа гречана - 150 грам
  • Окріп - 300 мілілітрів
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
гречка без варіння - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Співвідношення крупи і рідини повинна бути 1:2.
гречка без варіння - фото крок 2
Висипати гречану крупу в глибоку ємність: салатник або миску. Залийте холодною водою і промийте кілька разів, змінюючи воду, поки вона не стане прозорою.
гречка без варіння - фото крок 3
Потім пересипте промиту гречку в ту ємність, в якій збираєтеся її наполягати в окропі. Ємність повинна бути фаянсової і з високими бортиками. Додайте сіль.
гречка без варіння - фото крок 4
Закип'ятіть воду в чайнику і залийте її в ємність. Ретельно перемішайте, щоб крупа з дна ємності теж оповилась окропом. Накрийте тарілкою зверху і залиште мінімум на 2 години для набухання.
гречка без варіння - фото крок 5
Через зазначений час гречка набрякне, вбере в себе практично всю рідину. Але ви все одно спробуйте злити воду, так як вона, найчастіше, залишається на дні.
гречка без варіння - фото крок 6
Присмачите кашу вершковим або рослинним маслом по смаку, подайте з сосисками, ковбасою, котлетою до столу. При бажанні - можете підігріти її в мікрохвильовці.

Схожі рецепти