Гречка без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший спосіб приготувати гречку без варіння - залити її окропом з вечора, якщо ви готуєте сніданок до ранку. Крупа вбере в себе потрібну кількість води, набрякне і приготується усередині.
Не витрачаючи свій вільний час, ви можете приготувати гречку без варіння. Багато рекомендують такий спосіб приготування каші для сніданку, заливаючи її з вечора окропом і залишаючи при кімнатній температурі. Тим, хто любить гарніри по-калорийнее, рекомендуємо додати і гаряче пряжене вершкове масло, щоб крупа увібрала його в себе.
- Крупа гречана - 150 грам
- Окріп - 300 мілілітрів
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Співвідношення крупи і рідини повинна бути 1:2.
Висипати гречану крупу в глибоку ємність: салатник або миску. Залийте холодною водою і промийте кілька разів, змінюючи воду, поки вона не стане прозорою.
Потім пересипте промиту гречку в ту ємність, в якій збираєтеся її наполягати в окропі. Ємність повинна бути фаянсової і з високими бортиками. Додайте сіль.
Закип'ятіть воду в чайнику і залийте її в ємність. Ретельно перемішайте, щоб крупа з дна ємності теж оповилась окропом. Накрийте тарілкою зверху і залиште мінімум на 2 години для набухання.
Через зазначений час гречка набрякне, вбере в себе практично всю рідину. Але ви все одно спробуйте злити воду, так як вона, найчастіше, залишається на дні.
Присмачите кашу вершковим або рослинним маслом по смаку, подайте з сосисками, ковбасою, котлетою до столу. При бажанні - можете підігріти її в мікрохвильовці.