Рецепт Гречані котлети фото

Гречані котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Рецепт гречаних котлет - для тих, хто поститься, для вегетаріанців і просто для тих, хто хоче влаштувати розвантажувальний день. За смаком гречані котлети на любителя, але хто знає, може ви - такий любитель?

Гречані котлети в домашніх умовах можна готувати спеціально або із залишків каші, які нікуди подіти.

Рецепт наступний:

1. Стакан гречки відправити в каструлю з 2 склянками води. Коли вода закипить, посолити трохи і варити до готовності.

2. Коли каша приготується, додати в неї вершкове масло, добре перемішати і дати їй добре охолонути.

3. Поки каша охолоджується, почистити цибулю і часник.

4. Зелень дрібно нарізати.

5. Кашу відправити в м'ясорубку або блендер. Туди ж додати цибулю і часник.

6. Готовий фарш посолити і поперчити.

7. Додати в кашу трохи сметани і зелень.

8. Розбити яйце і ретельно перемішати.

9. З готового фаршу сформувати невеликі котлетки і обваляти їх в сухарях. Якщо котлети будуть погано лепіться, додати ще трохи сметани.

10. На сковороді розігріти олію і відправити туди котлети. Смажити їх на невеликому вогні до золотистої скоринки.

Цей простий рецепт гречаних котлет може урізноманітнити ваше щоденне меню. Подавати їх краще зі свіжими овочами та зеленню. Також можна приготувати для них соус із решти сметани, з додаванням часнику і зелені.


  • Гречка - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Гречані котлети в домашніх умовах можна готувати спеціально або із залишків каші, які нікуди подіти.

Рецепт наступний:

1. Стакан гречки відправити в каструлю з 2 склянками води. Коли вода закипить, посолити трохи і варити до готовності.

2. Коли каша приготується, додати в неї вершкове масло, добре перемішати і дати їй добре охолонути.

3. Поки каша охолоджується, почистити цибулю і часник.

4. Зелень дрібно нарізати.

5. Кашу відправити в м'ясорубку або блендер. Туди ж додати цибулю і часник.

6. Готовий фарш посолити і поперчити.

7. Додати в кашу трохи сметани і зелень.

8. Розбити яйце і ретельно перемішати.

9. З готового фаршу сформувати невеликі котлетки і обваляти їх в сухарях. Якщо котлети будуть погано лепіться, додати ще трохи сметани.

10. На сковороді розігріти олію і відправити туди котлети. Смажити їх на невеликому вогні до золотистої скоринки.

Цей простий рецепт гречаних котлет може урізноманітнити ваше щоденне меню. Подавати їх краще зі свіжими овочами та зеленню. Також можна приготувати для них соус із решти сметани, з додаванням часнику і зелені.

Схожі рецепти