Гратен з турнепсу
(покроковий рецепт з фото)
Гратен з турнепсу - дуже простий спосіб приготування турнепсу (кормової ріпи). Незважаючи на простоту інгредієнтів і приготування, виходить дуже смачно.
Turneps, як правило, вирощується для подальшого годування тварин. Вважаю це великою несправедливістю - турнепс дуже корисний і досить смачний, тому його варто включати в свій раціон не тільки тваринам, але і людям. Одне з моїх улюблених страв з турнепсу (на ринках ця корязик ріпа зустрічається часто) - це гратен з турнепсу. Розповідаю, як приготувати.
- Turneps - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
- Вершки жирні - 100 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Турнепс моєму і чистимо, як картопля або яблуко.
Дрібно нарізаємо часник.
Натираємо на крупній тертці сир (у мене трохи більше, ніж потрібно за рецептом).
Очищений турнепс тонко нарізаємо.
У сковороді на повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.
Викладаємо шар турнепсу, йому - шар сиру. Заливаємо невеликою кількістю вершків і бульйону, солимо і перчимо.
Продовжуємо чергувати шари до тих пір, поки у вас не закінчаться інгредієнти. Вміст сковороди тим часом почне повільно кипіти.
Ставимо сковороду в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо близько 20 хвилин до золотистої скоринки.
Подавати гарячим. Смачного!