Рецепт Гороховий суп зі свининою фото

Гороховий суп зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Бобові, Горох
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи

На перший погляд гороховий суп здається нудним і повсякденним блюдом. Але тільки вмілі руки можуть зробити з нього шедевр. Тепер це під силу всім. Я розповім, як приготувати гороховий суп зі свининою.

З простих продуктів готувати набагато простіше і не у багатьох є час, щоб вигадувати і робити вишукані страви. Але не поспішати впадати у відчай! Навіть за допомогою простих інгредієнтів можна зробити справжній шедевр. Для більш цікавого аромату використовую копчену свинину і стебла селери.

  • Копчена свинина - 1 кілограм
  • Курячий бульйон - 6 склянок
  • Вода - 6 склянок
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - 5 штук
  • Горох - 450 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морквина - 2 штуки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Сухарики - За смаком
гороховий суп зі свининою - фото крок 1
1. Копчену свинину нарізаю шматочками, кладу в каструлю, додаю лавровий лист і перець горошком, заливаю бульйоном і водою. Відправляю каструлю на вогонь.
гороховий суп зі свининою - фото крок 2
2. Після закипання зменшуємо вогонь на мінімум і готую 40 хвилин, після цього дістаю м'ясо, а бульйон проціджують через марлю. Переливаю бульйон в каструлю і повертаю її на вогонь, після закипання додаю горох і варю 40 хвилин.
гороховий суп зі свининою - фото крок 3
3. М'ясо остуджують, а потім розбираю на дрібні волокна.
гороховий суп зі свининою - фото крок 4
4. Мою і чищу цибулю з морквою, потім нарізаю їх дрібним кубиком, стебло селери мою і нарізаю тонкими півкільцями, часник очищаю і дрібно нарізаю. Сковороду розігріваю з вершковим маслом і викладаю овочі.
гороховий суп зі свининою - фото крок 5
5. Перемішую і обсмажую 10-15 хвилин на середньому вогні.
гороховий суп зі свининою - фото крок 6
6. Картоплю чищу і мою, потім нарізаю невеликими шматочками. Додаю картоплю в каструлю через 40 хвилин після початку варіння гороху, а також кладу приготовлену піджарку. Готую близько півгодини, за смаком солю і перчу.
гороховий суп зі свининою - фото крок 7
7. В самому кінці повертаю м'ясо в суп і варю ще 2 хвилини. Подаю суп порционно, з сухариками з білого хліба.

Схожі рецепти