Гороховий суп зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд гороховий суп здається нудним і повсякденним блюдом. Але тільки вмілі руки можуть зробити з нього шедевр. Тепер це під силу всім. Я розповім, як приготувати гороховий суп зі свининою.
З простих продуктів готувати набагато простіше і не у багатьох є час, щоб вигадувати і робити вишукані страви. Але не поспішати впадати у відчай! Навіть за допомогою простих інгредієнтів можна зробити справжній шедевр. Для більш цікавого аромату використовую копчену свинину і стебла селери.
- Копчена свинина - 1 кілограм
- Курячий бульйон - 6 склянок
- Вода - 6 склянок
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 5 штук
- Горох - 450 грам
- Картопля - 3 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Часник - 3 зубчики
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Сухарики - За смаком
1. Копчену свинину нарізаю шматочками, кладу в каструлю, додаю лавровий лист і перець горошком, заливаю бульйоном і водою. Відправляю каструлю на вогонь.
2. Після закипання зменшуємо вогонь на мінімум і готую 40 хвилин, після цього дістаю м'ясо, а бульйон проціджують через марлю. Переливаю бульйон в каструлю і повертаю її на вогонь, після закипання додаю горох і варю 40 хвилин.
3. М'ясо остуджують, а потім розбираю на дрібні волокна.
4. Мою і чищу цибулю з морквою, потім нарізаю їх дрібним кубиком, стебло селери мою і нарізаю тонкими півкільцями, часник очищаю і дрібно нарізаю. Сковороду розігріваю з вершковим маслом і викладаю овочі.
5. Перемішую і обсмажую 10-15 хвилин на середньому вогні.
6. Картоплю чищу і мою, потім нарізаю невеликими шматочками. Додаю картоплю в каструлю через 40 хвилин після початку варіння гороху, а також кладу приготовлену піджарку. Готую близько півгодини, за смаком солю і перчу.
7. В самому кінці повертаю м'ясо в суп і варю ще 2 хвилини. Подаю суп порционно, з сухариками з білого хліба.