Гороховий суп з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже крутий рецепт приготування горохового супу з беконом! Ми варимо цей суп на базі свинячого бульйону з горохом та іншими овочами. Суп виходить дуже наваристий і неймовірно смачний.
В ідеалі гороховий суп з беконом повинен вийти дуже красивого насиченого кольору у вигляді рідкого пюре, але з окремо попадаються неразвареннимі горошинами. Гороховий суп з беконом обов'язково подаємо гарячим з хлібом і зі сметаною. Можна також подавати з грінками з білого хліба. Бажаю вдалого приготування
- Свинина - 200 грам
- Сирий бекон - 100 грам
- Горох - 3/4 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Пучок свіжої петрушки - 1 штука
- Вода - 3 L
- Сіль, перець - - За смаком
- Рослинна олія - - За смаком (для смаження)
У глибоку каструлю складаємо промитий шматок свинини і нарізаний бекон.
Заливаємо м'ясо водою і варимо на середньому вогні під кришкою протягом 40 хвилин. Не забудьте підсолити воду. Якщо буде сильно кипіти, зменшуйте вогонь, а кришку відкрийте.
Потім м'ясо дістаємо з каструлі і викладаємо в тарілочку.
Потім в бульйон висипаємо добре промитий горох і варимо його до готовності на невеликому вогні (30-40 хвилин).
В цей час дрібно шаткуємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Обсмажуємо їх на рослинному маслі в сковорідці.
Після того, як зварився горох, в суп повертаємо нарізане на дрібні шматочки свинину і бекон.
Туди ж закладаємо моркву і цибулю.
Потім в суп закладаємо картоплю, нарізаний кубиками або брусочками, дрібно посічену зелень. Солимо, перчимо і накриваємо суп кришкою. Млоїмо на повільному вогні ще близько півгодини.
Потім розливаємо гороховий суп з беконом по тарілками і подаємо до столу. Смачного!