Гороховий суп-пюре з беконом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Любіть гороховий суп? Тоді спробуйте зробити одну з найсмачніших його варіацій, в яку кладуть хрусткий бекон. Записуйте рецепт страви, як приготувати гороховий суп-пюре з беконом і картоплею.
Багато хто пам'ятає горох зі школи або дитячого садка і спогади ці не найприємніші. Не варто недооцінювати цей смачний продукт, адже ви можете зробити з нього дуже смачний і простий суп. Завдяки кремовій консистенції в ньому не видно інші овочі, а ви відчуваєте тільки м'який, вершковий смак з ноткою копченості бекону.
- Бекон - 170 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горох сушений (половинки) - 450 грам
- Курячий бульйон - 8 склянок
- Лавровий лист - 1 штука
- Мелений перець - За смаком
- Картопля - 670 грам
- Сіль - За смаком
1. Поріжте бекон кубиками по 2-2, 5 см.
2. Почистіть і наріжте цибулю, дрібно наріжте часник.
3. Помістіть бекон в каструлю і готуйте на середньому вогні поки він не стане коричневим і хрустким. Чверть підсмаженого бекону відкладіть.
4. Додайте в каструлю до залишився бекону цибулю і часник, готуйте періодично перемішуючи поки цибуля не стане м'яким і прозорим.
5. Всипте в каструлю сушений горох.
6. Влийте бульйон, додайте лавровий лист і мелений перець за смаком.
7. Почистіть картоплю і наріжте його кубиками по 2-2, 5 см.
8. Коли суп нагріється, додайте в нього картоплю, збільште вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте 45 хвилин.
9. Через 45 хвилин перевірте суп: горох повинен бути м'яким. Зніміть суп з вогню і дістаньте лавровий лист. Трохи остудіть його, а потім подрібніть в блендері все відразу або частинами. Перелийте суп-пюре назад в каструлю, посоліть і поперчіть за смаком.
10. Розлийте блюдо по тарілках, додайте підсмажений бекон і подавайте до столу.