Гороховий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам освоїти простий рецепт горохового хліба - дуже смачного і поживного! Як не дивно, він хороший не тільки з супами, але навіть із солодким чаєм - вам сподобається.
Якщо ви не знали, як приготувати гороховий хліб, то після знайомства з цим рецептом у вас не залишиться сумнівів - це дуже просто! А хліб виходить абсолютно особливий - кожному кухарю варто спробувати.
Перш за все потрібно зробити горохову борошно - для цього горох спочатку прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в кавомолці або блендері.
Воду подогреем до 35-40С.
Розчинний в теплій воді дріжджі, додамо цукор, кілька столових ложок пшеничного борошна і залишимо в теплому місці на півгодини.
Введемо в опару решту пшеничну муку, гороховую, сіль, кріп, масло і вимішати еластичне пружне тісто. Залишимо для вистоювання на годину в теплому спокійному місці, не забуваючи час від часу обминати його.
Розділити тісто на шматки, сформуємо хліб і викладемо на деко або в форму, змащену маслом. Залишимо для підйому ще на 15 хвилин.
Відправимо хліб в розігріту до 180С духовку приблизно на годину.
Готовий хліб викладемо на решітку і накриємо чистим рушником. Через 15 хвилин його можна їсти!
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Горох - 0, 5 склянки
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Кріп сушений - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Перш за все потрібно зробити горохову борошно - для цього горох спочатку прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в кавомолці або блендері.
Воду подогреем до 35-40С.
Розчинний в теплій воді дріжджі, додамо цукор, кілька столових ложок пшеничного борошна і залишимо в теплому місці на півгодини.
Введемо в опару решту пшеничну муку, гороховую, сіль, кріп, масло і вимішати еластичне пружне тісто. Залишимо для вистоювання на годину в теплому спокійному місці, не забуваючи час від часу обминати його.
Розділити тісто на шматки, сформуємо хліб і викладемо на деко або в форму, змащену маслом. Залишимо для підйому ще на 15 хвилин.
Відправимо хліб в розігріту до 180С духовку приблизно на годину.
Готовий хліб викладемо на решітку і накриємо чистим рушником. Через 15 хвилин його можна їсти!