Рецепт Гороховий хліб фото

Гороховий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Бобові , Дріжджове тісто , Горох
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам освоїти простий рецепт горохового хліба - дуже смачного і поживного! Як не дивно, він хороший не тільки з супами, але навіть із солодким чаєм - вам сподобається.

Опис приготування:

Якщо ви не знали, як приготувати гороховий хліб, то після знайомства з цим рецептом у вас не залишиться сумнівів - це дуже просто! А хліб виходить абсолютно особливий - кожному кухарю варто спробувати.

Перш за все потрібно зробити горохову борошно - для цього горох спочатку прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в кавомолці або блендері.

Воду подогреем до 35-40С.

Розчинний в теплій воді дріжджі, додамо цукор, кілька столових ложок пшеничного борошна і залишимо в теплому місці на півгодини.

Введемо в опару решту пшеничну муку, гороховую, сіль, кріп, масло і вимішати еластичне пружне тісто. Залишимо для вистоювання на годину в теплому спокійному місці, не забуваючи час від часу обминати його.

Розділити тісто на шматки, сформуємо хліб і викладемо на деко або в форму, змащену маслом. Залишимо для підйому ще на 15 хвилин.

Відправимо хліб в розігріту до 180С духовку приблизно на годину.

Готовий хліб викладемо на решітку і накриємо чистим рушником. Через 15 хвилин його можна їсти!


  • Вода - 300 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Горох - 0, 5 склянки
  • Дріжджі свіжі - 10 грам
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 чайних ложки
  • Кріп сушений - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Якщо ви не знали, як приготувати гороховий хліб, то після знайомства з цим рецептом у вас не залишиться сумнівів - це дуже просто! А хліб виходить абсолютно особливий - кожному кухарю варто спробувати.

Перш за все потрібно зробити горохову борошно - для цього горох спочатку прожарити на сухій сковороді, а потім подрібнити в кавомолці або блендері.

Воду подогреем до 35-40С.

Розчинний в теплій воді дріжджі, додамо цукор, кілька столових ложок пшеничного борошна і залишимо в теплому місці на півгодини.

Введемо в опару решту пшеничну муку, гороховую, сіль, кріп, масло і вимішати еластичне пружне тісто. Залишимо для вистоювання на годину в теплому спокійному місці, не забуваючи час від часу обминати його.

Розділити тісто на шматки, сформуємо хліб і викладемо на деко або в форму, змащену маслом. Залишимо для підйому ще на 15 хвилин.

Відправимо хліб в розігріту до 180С духовку приблизно на годину.

Готовий хліб викладемо на решітку і накриємо чистим рушником. Через 15 хвилин його можна їсти!

Схожі рецепти