Горохова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка чудово урізноманітнює ваш сімейний обід або вечерю. Вона відмінно доповнить будь-який рибне і м'ясне блюдо. Виходить смачна, ароматна і дуже ситна запіканка з гороху.
Горохова запіканка це не тільки смачне, але і корисне блюдо. Для приготування не потрібно витрачати багато часу, проте запіканка виходить неймовірно апетитною і ароматною. Це відмінний варіант для обіду або вечері. Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати горохову запіканку.
- Горох - 200 грам (колотий)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Маслини - 0.5 банки
- Сир - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Горох добре промийте, відваріть до готовності.
Vbeyte яйця, натріть сир на дрібній тертці. Часник пропустіть через прес. Все трохи посоліть і поперчіть.
Горох остудіть, потовчіть толкушкой. Додайте в сирно-яєчну суміш.
Далі додайте нарізані кільцями маслини, сметану. Добре перемішайте.
Дно форми для випічки застеліть пекарської папером. Трохи змастіть маслом.
Викладіть тісто у форму. Поставте в розігріту духовку до 180 градусів.
Випікайте 30 хвилин.
Вийміть горохову запіканку з форми. Прикрасьте маслинами.
Горохова запіканка смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Подавайте зі сметаною. Смачного!