Горіхове печиво з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне повітряне горіхове безе. За смаком вони схожі на мигдальне печиво. Прошарок з гіркого шоколаду добре поєднується з солодким смаком самого печива.
Кількість порцій: 10
- Горіхи - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
- Гіркий шоколад, плитка - 1 штука
1. Охолоджені яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Змішати яєчні білки з цукром і збивати, поки не вийде однорідна біла густа маса. Горіхи подрібнити. Додати в білкову масу горіхи і ванілін. Обережно перемішати.
2. Білково-горіхова маса вийде густою і липкою. Лист або деко застеліть пергаментним папером. Найкраще скористатися кондитерським мішком і висадити на лист маленькі коржі. Якщо у вас немає кондитерського мішка, можна викласти коржі простий десертною ложкою. Щоб печиво вийшло красивим і невеликим, викладайте маленькі коржі. Чим менше ви видавіть коржі, тим легше і хрусткі вийде ваше печиво.
3. Духовка повинна бути не гарячою. Розігрійте її до 130 градусів. Печиво не стільки випікається, скільки підсихає. Протримаєте їх в духовці близько 40 хвилин. Коли дістанете печиво з духовки, дайте їм охолонути, і тільки потім зніміть з листа. Розтопити на водяній банку плитку гіркого шоколаду. Намажте одну печеньку шоколадом і накрийте другою. Злегка притисніть печиво і дайте охолонути шоколаду.