Флорентійська горіхове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите не тільки традиційну випічку, але і готові до експериментів, цей рецепт хрусткого, ароматного і смачного горіхового печива для вас. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть обов'язково будинку.
Хочу докладно показати вам, як приготувати флорентійське горіхове печиво Такий десерт сам по собі прекрасний, але при бажанні ви можете доповнити його перед подачею шоколадною пастою, наприклад. Для різноманітності цей рецепт однозначно варто взяти на замітку!
- Горіхи - 1.5 склянки(fistashki, мигдаль, кешью)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цедра лимона або апельсина - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний сироп - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Горішки подрібніть в блендері. Додайте борошно, цедру і сіль, перемішайте. У сотейнику з'єднайте вершкове масло, цукор, вершки, кукурудзяний сироп. Доведіть все до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Додайте ванільний екстракт і влийте до горіхів.
2. З отриманої маси сформуйте ось такі кульки і викладіть на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10.
3. Готові печеньки остудіть хвилин 5.
4. Ось таким вийшло флорентійське горіхове печиво.
5. За бажанням доповніть його шоколадом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!