Горіхове печиво (пісочне)
(покроковий рецепт з фото)
Пісочна випічка - це мій коник. Процес її приготування і випічки не займає багато часу, тому роблю її частіше, ніж інші види. Розповім, як приготувати смачну пісочне горіхове печиво.
Це печиво мені нагадує затишні сімейні вечори. Я його готую в 2 видах: класичне і з какао. Використовуйте будь-які горіхи за смаком. Прикрасити печиво можна розтопленим шоколадом або готової шоколадною пастою.
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Горіхова олія - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Підсмажений фундук - 0, 5 склянки
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
1. Підсмажте фундук в духовці.
2. Остудіть його, потім покладіть на рушник і потріть рушником, щоб очистити його. Подрібніть в крихту.
3. Збийте в міксері цукор і вершкове масло кімнатної температури до отримання пухнастої маси, 4-5 хвилин.
4. Додайте горіхове масло і мелений фундук, ретельно змішайте.
5. Змішайте в невеликій мисці борошно, розпушувач і сіль. Всипте суху суміш в миску з цукром і вершковим маслом, перемішайте за допомогою гумового шпателя.
6. Розділіть отримане тісто на дві частини, в одну додайте какао.
7. Зробіть з тіста будь-яку форму і оберніть його в пергамент. Покладіть загорнуте тісто в холодильник мінімум на 6 годин.
8. Наріжте охолоджене тісто шматочками товщиною 0, 5 см.
9. Викладіть нарізане печиво на деко для випікання. Поставте деко в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку і випікайте протягом 10-15 хвилин.
10. Остудіть печиво на спеціальній решітці перед подачею.
11. Змастіть край печива шоколадною пастою і прикрасьте подрібненими горіхами. Подавайте печиво відразу ж після застигання шоколаду. Приємного чаювання!