Горіхи в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно корисне ласощі для дітей і дорослих, яке здатне замінити покупні цукерки та інші десерти. Перед вами найпростіший варіант, як приготувати горіхи в карамелі.
Все настільки просто, що рецепт приготування горіхів в карамелі може повторити навіть дитина. Такий десерт можна подавати не тільки до чаю, але і доповнити їм випічку, морозиво. При бажанні доповнити рецепт можна шоколадною глазур'ю, що зробить його ще більш апетитним.
- Цукор - 160 грам
- Горіхи - 200 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. На суху сковороду всипати цукор і додати горіхи. Використовувати при приготуванні горіхів в карамелі можна арахіс, мигдаль, кешью, волоський або лісовий горіх, окремо або разом.
2. На повільному вогні, поступово прогріваючи і помішуючи, довести цукор до повного розчинення.
3. Додати вершкове масло. Смажити горіхи в карамелі в домашніх умовах до коричневого кольору, постійно перешиваючи.
4. У процесі можна додати дрібку ванілі або кориці для аромату, а також щіпку солі для пікантності.
5. Після викласти на деко (можна попередньо застелити його пергаментом або фольгою або просто змастити вершковим маслом) і розрівняти. Залишити їх в такому вигляді до повного охолодження.
6. Після можна злегка подрібнити горішки, а для деяких десертів відправити в блендер і перетворити в крихту, наприклад. Ось такий простий варіант, як приготувати горіхи в карамелі. Їх можна перекласти в суху банку з кришкою або відразу висипати в піалу і подати на стіл.