Горіхи з медом
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто вважає за краще корисні і смачні солодощі, хочу запропонувати дуже класну ідею, як приготувати горіхи з медом. До чаю, в якості перекусу або інгредієнта в випічку - ідеальний варіант.
Зробити таким способом можна будь горішки, вони все будуть чудово поєднуватися з медом. До речі, непоганий варіант: зробити горіхове асорті, яке з задоволенням будуть їсти і дорослі, і дітки. Щоб підкреслити смак, можна додати дрібку солі, а для любителів незвичайних поєднань - трішки гострого червоного перцю, наприклад.
- Горіхи - 2 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка (по бажанню)
1. Насамперед очистите вибрані вами горішки (в даному випадку це арахіс) і викладіть їх в глибоку миску.
2. На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло з медом. Ретельно перемішайте і вилийте в мисочку до горіхів. Паралельно розігрійте духовку до 180 градусів.
3. Підготуйте лист, застелите його пергаментом або фольгою. Перемішані з медом і маслом горіхи викладіть на деко в один шар. Надішліть в духовку хвилин на 10.
4. Після перших 5 хвилин потрібно акуратно перемішувати горішки, щоб вони не пригоріли. Доведіть їх до красивого карамельного кольору і дістаньте з духовки.
5. Поки вони остигають, періодично помішуйте, щоб горіхи НЕ злиплися. При бажанні додайте трохи солі, поки горіхи ще гарячі, і ретельно перемішайте.
Усе, можна пробувати і пригощати близьких і гостей!
Усе, можна пробувати і пригощати близьких і гостей!