Рецепт Горбуша в фользі з лимоном фото

Горбуша в фользі з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Ця рибка має приголомшливий, ні з чим не порівнянним смаком, але це так лише в тому випадку, якщо її правильно приготувати, і я можу поділитися з вами рецептом, з яким горбуша виходить дивовижна.

Горбуша рідко виходить соковитою, адже ця риба досить суха сама по собі, тому готувати її потрібно дуже обережно, щоб не зіпсувати смак кінцевого блюда. Але у мене є один хороший рецепт, яким я із задоволенням поділюся з вами і розповім, як зробити горбушу у фользі з лимоном. Взагалі-то, це єдиний на сто відсотків вірний спосіб, з яким рибка завжди виходить дуже соковита і неймовірно смачна. Я роблю таку горбушу у фользі з лимоном в домашніх умовах часто, особливо для сімейних торжеств, адже гостям це блюдо дуже подобається.

  • Горбуші - 1-1, 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Лимон - 1 штука(0, 5 - для маринування, 0, 5 - для запікання)
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, базилік сушений)
  • Сіль - За смаком
горбуша в фользі з лимоном - фото крок 1
Спочатку нам, звичайно ж, потрібно випатрати горбушу, очистити її від луски і плавників, потім ретельно промити і витерти насухо. Після цього ми нарізаємо горбушу на порційні шматочки, додаємо до риби спеції, сіль, лимонний сік і скибочки лимона. Перемішуємо все і залишаємо горбушу маринуватися на 15-20 хвилин.
горбуша в фользі з лимоном - фото крок 2
Поки маринується риба, ми трьом моркву на крупній тертці, цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Трохи солимо і перчимо зажарку і викладаємо її рівним шаром на лист фольги.
горбуша в фользі з лимоном - фото крок 3
На овочі викладаємо зрізом вниз горбушу, змащуємо рибу майонезом і розкладаємо на неї скибочки лимона.
горбуша в фользі з лимоном - фото крок 4
Тепер ми дуже ретельно загортаємо рибу в фольгу так, щоб не було ніяких дірочок, і сік з горбуші не витікав на деко. Відправляємо рибу в розігріту до 180-200 градусів духовку на 25-30 хвилин, цього часу буде цілком достатньо.
горбуша в фользі з лимоном - фото крок 5
Готова горбуша виходить дійсно дуже соковитою і ніжною, обов'язково спробуйте її приготувати. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти