Голяшка свиняча
(покроковий рецепт з фото)
Просто, ситно, красиво і смачно, без особливого клопоту - саме таке блюдо ви хочете приготувати до свята? Значить цей рецепт вам точно стане в нагоді. Будемо готувати свинячу гомілку з овочами в духовці.
Смачне і ароматне, дуже апетитне блюдо дуже легко можна приготувати зі свинячих голяшек. Клопоту з ним зовсім небагато, м'ясо і гарнір готуватимуться разом в духовці. Блюдо виходить воно дуже ситним. Як приготувати голяшку свинячу ви дізнаєтеся з цього рецепта. Готуємо і сподіваюся результат вам сподобається!
- Голяшка свиняча - 2 штуки (невеликі)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 400-500 грам
- Помідори - 400 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2/3 чайних ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Зелень петрушки - 4-5 штук
Ось всі наші інгредієнти. Гомілки беремо невеликі, ретельно помиємо їх, очистимо і обсушити.
Шкіру на голяшку надрезаем гострим ножем. Посипаємо половиною кількості солі і перцю, укладаємо у жароміцних форму. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 15 хвилин перевертаємо.
Очистимо цибулю і моркву. Морква нарізаємо кільцями, товщиною приблизно 1 см. А цибулю розрізати на четвертинки.
Додаємо до голяшку лаврове листя, розкладаємо цибулю і моркву, додамо зелень петрушки і з півсклянки води. Закриваємо кришкою і відправляємо в духовку. Запікаємо 45 хвилин при 180 градусах.
Помідори розрізати на четвертинки, очищену картоплю ріжемо на кружечки, товщиною не більше 1 см. Розкладаємо картопля навколо гомілок, посипаємо сіллю і перцем, викладаємо помідори. І відправляємо в духовку ще на 45 хвилин. Хв 10-15 до готовності кришку можна зняти.
Смачного!