Очеревина свиняча в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Очеревина свиняча в духовці зі спеціями, часником, перцем і згорнута в рулет - ідеальне блюдо для сімейного обіду або вечері. Розповідаю, як правильно приготувати це чудове блюдо.
Декілька порад: при покупці вибирайте свинячу очеревину зі світло-рожевим кольором м'яса і білим кольором сала; прошарок сала не повинна бути занадто великий; готувати такий рулет краще з незаморожений м'яса; шматок очеревини не потрібно вимочувати у воді, а всього лише промити проточною водою кімнатної температури. Ароматний запечений рулет зі свинячої очеревини можна подати з гарнірами з картоплі, макаронів або грибів, з томатним соусом і чорним хлібом.
- Очеревина свиняча - 1, 5 кілограма
- Часник - 10 зубчиків
- Спеції для свинини - За смаком
- Сушені пряні трави - За смаком
- Перець червоний гострий мелений - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1
Чистий Chesnok, промийте, дрібно наріжте або скористайтеся пресом для часнику. Приготуйте суміш з подрібненого часнику, перцю, солі, трав і спецій.
2
Свинячу очеревину добре помийте під проточною водою, насухо промокніть паперовим рушником і натріть часниковою сумішшю.
3
Поверніть м'ясо в щільний рулет і обв'яжіть кулінарним шпагатом.
4
Покладіть рулет на змащений олією лист і збризніть зверху невеликою кількістю масла.
5
Запікайте рулет в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 1, 5 годин.
6
Готовий рулет звільніть від кулінарного шпагату, перекладіть на блюдо сервіровки, наріжте порційно і подавайте на стіл. Смачного!