Тушкована голяшка
(покроковий рецепт з фото)
Тушковане м'ясо - це класика. Після такої обробки воно стає м'яким і соковитим. Готування таких страв досить проста. Вважаю, що кожна господиня повинна вміти готувати щось в цьому роді.
Сьогодні я описала нижче, як приготувати тушковану голяшку. Страва, яке я представила, називається - "оссобуко" . Робиться з яловичини. Родом з Італії. Зазвичай подається з традиційними гарнірами: різотто або пастою. Але можете спробувати і з іншими.
- Яловича голяжка - 1 кілограм
- Помідори - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 3 зубчики
- Біле сухе вино - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
Гомілки потрібні приблизно 5 см завтовшки. Помийте їх, чистка plёnok і obsushite.
Розігрійте сковороду з оливковою олією. Обсмажте м'ясо до рум'янцю, а потім залийте вином. Дати закипіти, потім зменшіть вогонь, половина вина повинна увариться.
Поріжте цибулю і моркву. Обсмажте на іншій сковороді все разом до золотистого кольору.
Наріжте томати, подрібніть один зубчик часнику. Відправте їх разом з морквою і цибулею до гомілки. Приправити сіллю і poperčite. Закрийте кришкою. Гасіть на маленькому вогні близько двох годин. Кожні 20 хвилин необхідно перевертати м'ясо. Можете додати трохи води в сковороду.
Подрібніть один зубчик часнику і петрушку. Додайте до них цедру, сіль і перець. Перемішайте.
Готову страву подавайте з соусом з сковороди і зеленню, яку ми зробили в попередньому кроці.