Голубці з замороженої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - одне з найбільш домашніх страв. Його люблять і дорослі, та діти. Воно завжди доречно виглядає на вечерю або як другу страву на обід. Ситне і дуже смачне, готуйте його частіше!
Як приготувати голубці з замороженої капусти, розповість класичний рецепт приготування. Тільки не дивуйтеся тому, що ваша бабуся запитає, звідки ви знаєте рецепт її фірязиках голубців. Адже вони виходять на смак, немов з дитинства.
- М'ясний фарш - 1 кілограм
- Мал - 1/2 склянки
- Капуста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 1/2 склянки
- Крем - 1 Склянка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
Беремо качан капусти, відриваємо від нього листи, розмір їх повинен бути таким, щоб ними можна було "укутати" начинку. І отримані листи кидаються на кілька хвилин в киплячу воду, це додасть їм еластичності, і в них вже можна буде загорнути фарш.
Готуємо начинку. У м'ясний фарш видавлюємо часник, також солимо його і перчимо. Варимо рис до напівготовності. Змішуємо його з фаршем. Ліпимо з фаршу котлету, і загортаємо її в лист капусти.
Дрібно нарізаємо цибулю, середньо нарізаємо моркву. Беремо каструлю, на її дно наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо частину нашої морквяно-цибулевої суміші, далі йде шар голубців, а потім - друга частина овочевої суміші. Все заливається водою і гаситься протягом сорока хвилин на тихому вогні.
Через півгодини змішуємо сметану і томатну пасту. Отриманий соус виливаємо в каструлю з голубцями. Даємо згасити 10 хвилин. Після цього голубці готові і їх можна подавати до столу, на прикрасу підійде зелень.